Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Folyik az egyeztetés a postatörvény módosításáról
A törvénymódosítás egyik célja, hogy a Magyar Posta pénzintézeti partnerek bevonásával láthassa el feladatát a kistelepüléseken

Konstruktív és jó hangulatú volt az egyeztetés a postatörvény módosításáról, remények szerint a hasznos megbeszélés eredményeként a parlamenti pártok támogatják majd a javaslatot – mondta Németh Lászlóné. Az 2016. április 6-i egyeztetésen részt vett a javaslatot beterjesztő Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a meghívott öt parlamenti pártból képviseltette magát a Fidesz, a KDNP, a Jobbik és az LMP frakciója, nem volt jelen az MSZP képviselője.


Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta: a postatörvény módosításának egyik célja, hogy a Magyar Posta feladatát pénzintézeti partnerek bevonásával láthassa el olyan településeken, ahol a postafiókok kihasználtsága kritikusan alacsony, ezzel a lépéssel az állami vállalat milliárdos nagyságrendű költséget takarítana meg, az ügyfélkiszolgálás színvonala biztosított lenne ezeken a településeken is. Hozzátette: a hálózat ésszerűsítésével az ügyfelek egy helyen, egy időben az eddig megszokottnál több szolgáltatást vehetnének majd igénybe.

Németh Lászlóné kiemelte: a Magyar Posta az ország egyik legnagyobb munkáltatója, olyan másfél évszázados múlttal rendelkező állami vállalat, amely több millió állampolgárral tart napi szintű kapcsolatot. Fontosnak nevezte az államtitkár, hogy a nemzeti postatársasággal kapcsolatos törvényalkotói munka az országgyűlési pártok véleményének megismerésével, átlátható módon történjen meg. Rámutatott: az egyeztetés fókuszában a postai hálózat ésszerűsítésével kapcsolatos lehetőségek álltak, a társasággal szemben támasztott világos elvárás, hogy eredményes állami cégként működjön a továbbiakban is, és ehhez szükséges a nemzetközi tendenciák alapján is csökkenő hagyományos postai forgalom ellensúlyozása.

Németh Lászlóné kiemelte: a kormány a bürokráciacsökkentés programjába illeszkedő intézkedésként szándékozik a parlament elé terjeszteni a postatörvény módosítását, amelyek révén továbbra is elérhetőek lennének a vidéki kistelepüléseken nyújtott postai szolgáltatások, ugyanakkor javulhatna a Magyar Posta versenyképessége és működési hatékonysága. A Miniszterelnökség államtitkára rámutatott arra, hogy a törvényben érintett kistelepüléseken többnyire a takarékszövetkezetek vannak jelen. A Magyar Posta feladatul kapta, hogy mérje fel, mely települések lehetnek érintettek abban, hogy a postai szolgáltatást pénzintézet végezze.

Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy a megbeszélésen tájékoztatta a pártok képviselőit a társaság elmúlt években végzett fejlesztéseiről, gazdálkodásáról. Kiemelte, hogy 2015-ben tovább mérséklődött a Magyar Posta hagyományos postai tevékenysége, jelenleg több mint 2700 postahellyel rendelkeznek országszerte, számos elektronikus szolgáltatást vezettek be, a belföldi csomagküldő szolgáltatásban 34 százalék piaci részesedéssel piacvezetők.

A postai törvény módosításával lehetővé válna, hogy a postai egyetemes szolgáltatónak kijelölt Magyar Posta a kistelepüléseken is ugyanolyan színvonalú szolgáltatást nyújtson, mint a nagyvárosokban – mondta Szarka Zsolt.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu