Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Országos médiaműhely-sorozat indul fiataloknak
A Nemzeti Művelődési Intézet 19 településen indít ifjúsági közösségfejlesztő mintaprogramot

Közösségi mozi és médiaműhely címmel országszerte 19 településen indít ifjúsági közösségfejlesztő mintaprogramot 2016 áprilisában a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI). A hét hónapon át heti két alkalommal megvalósuló program korszerű eszközökkel segíti a helyi társadalmi problémák feltárását és filmes feldolgozását az ifjúság körében – mondta el Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár 2016. április 5-én, a kezdeményezést bemutató sajtótájékoztatón Budapesten.


Hozzátette: a vetítések és műhelymunka révén a filmkészítés fortélyaival is megismertető mintaprogram a filmművészetet értő és befogadó közösségek nevelésére vállal missziót, egyben új kulturális értékek közös alkotására ösztönzi a tehetséges vidéki fiatalokat.

Polyák Albert, az NMI főigazgatója hangsúlyozta: a filmművészet válhat a 21. század népművészetévé, hiszen ma már szinte minden gyerek zsebében lapul mozgókép készítésére alkalmas eszköz.

Mint fogalmazott, a cél az, hogy a fiatalok az egyéni kreativitásukat közös cselekvéssé formálják, filmes formában feltárva a helyi természeti, történeti és kulturális értékeket, bemutatva saját élethelyzetüket és gondolataikat.

A program fő szakmai partnere a Magyar Művészeti Akadémia (MMA). Buglya Sándor, a Film- és Fotóművészeti Tagozat vezetője elmondta: szerepet vállalnak a műhelymunkát támogató és irányító szakemberek megtalálásában, kiválasztásában.

Hozzáfűzte azt is, hogy a résztvevő fiatalok a vetített filmek elemzésén túl elsősorban a dokumentumfilmek készítésének módját fogják elsajátítani.

A kortárs magyar filmkultúra népszerűsítése érdekében három filmforgalmazó – az Anjou Lafayette, a Cirko Film és a Mozinet – 63 mozifilmet ajánlott fel ingyenesen a program megvalósításához.

Böszörményi Gábor, a Mozinet vezetője az eseményen hangsúlyozta, hogy a kezdeményezés többségében olyan településeket érint, amelyekben nem található artmozi, így más lehetőség nem is áll rendelkezésre a programban szereplő filmek közösségi vetítésére.

Az első magyar mozifilm elkészülésének 115. évfordulója, valamint az első magyar mozgókép megszületésének 120. évfordulója alkalmából elindított mintaprogram folytatásaként a szervezők 2017 februárjában egy országos ifjúsági filmfesztivált terveznek a filmkultúrával ismerkedő fiatalok számára.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu