Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. november 27.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Négy településen választottak új polgármestert
Nyirádon, Baranyajenőn, Bejcgyertyánoson és Söptén is független jelölt kapta a legtöbb szavazatot

Négy településen tartottak időközi polgármester-választást 2016. április 3-án. A Veszprém megyei Nyirádon Nagy Gábor, a Baranya megyei Baranyajenőn Balogh Csaba, a Vas megyei Bejcgyertyánoson Lendvai Veronika, míg a szintén Vas megyei Söptén Nagy Róbert Balázs kapta a legtöbb szavazatot. Mindannyian független jelöltekként indultak. 


Nyirád

Nagy Gábor független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap a Veszprém megyei Nyirádon. Mint Lovasi Erika, a település jegyzője elmondta, a választáson hatan indultak, a legtöbb szavazatot, a voksok 63,9 százalékát Nagy Gábor kapta. Az 1515 választásra jogosult polgár közül 685-en jelentek meg a szavazáson, ami 45,2 százalékos részvételt jelent. A független Kapa György 94, Molnárné Budai Angelika 91, Fermos László 28, Szücs Ramóna 27 szavazatot kapott. A Magyar Munkáspárt színeiben induló Leiner Nándorra hatan voksoltak, két szavazat pedig érvénytelen volt - közölte a jegyző. A községben azért rendeztek időközi választást, mert Sarkadi Nagy András János független polgármester, aki 1998 óta irányította a települést, tavaly december 29-én elhunyt.

Baranyajenő

Ismét Balogh Csaba független jelöltet választották polgármesternek a Baranyajenőn tartott időközi választáson – közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel. Ranyhóczkiné Ács Andrea, a Baranya megyei település jegyzőjének tájékoztatása szerint a voksoláson a 365 választásra jogosult polgár közül 286-an adták le szavazatukat, érvénytelen voks nem volt. A településvezetői tisztségért függetlenként induló régi-új polgármesterre, Balogh Csabára 161-en szavaztak, Balogh Tamás (független) 125 szavazatot kapott. A képviselő-testületi helyeket négy független jelölt nyerte el - közölte a jegyző. Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a település képviselő-testülete decemberben feloszlatta magát.

Bejcgyertyános

Lendvai Veronikát (független) választották a Vas megyei Bejcgyertyános község polgármesterévé a – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője az MTI-t. Pallósi Csabáné elmondta: a 381 választásra jogosult közül 255-en járultak a szavazóurnához, valamennyi leadott szavazat érvényes volt. A polgármesteri tisztségért öten indultak, Lendvai Veronika 129 szavazatot kapott, Péntek Veronikára (független) 111-en, Gaál Ferencnére (független) 13-an, Ambrózi Andreára (független) 2-en voksoltak, míg Benyovszky Gáborra, a Magyar Munkáspárt jelöltjére senki nem szavazott. A 440 lakosú községben azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a falu előző polgármestere, Németh Imre elhunyt.

Söpte

Ismét Nagy Róbert Balázst választották a Vas megyei Söpte polgármesterévé. A községben amiatt kellett időközi önkormányzati - és polgármester-választást tartani, mert az előző testület tavaly decemberben saját feloszlatása mellett döntött – közölte a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel. Erdősi Lászlóné tájékoztatása szerint a függetlenként indult régi-új polgármesterre 217-en voksoltak, három – szintén független – vetélytársa közül Szabóné Koós Piroska 123, Virágh Kálmán 120, Danka Lajos 52 szavazatot kapott, míg a Magyar Munkáspárt jelöltje, Fléger István Tamás voks nélkül maradt. A voksoláson a 685 választásra jogosult közül 513-an járultak a szavazóurnához, egyetlen leadott szavazat volt érvénytelen. A négy önkormányzati képviselői helyre 14 független jelölt közül választottak képviselőket – közölte a helyi választási iroda vezetője.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu