Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 5.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Bejelentette lemondását Óbarok polgármestere
Borbíró Mihály szerint személye miatt nem sikerül fejlesztési pályázatot nyernie a Fejér megyei településnek

A pénzügyi év végén lemond tisztéről Borbíró Mihály, a Fejér megyei Óbarok-Nagyegyháza független polgármestere – jelentette be szándékát a helyi lapban a településvezető. Borbíró Mihály szerint személye miatt nem sikerül a településnek fejlesztési pályázatot nyernie – írja a feol.hu.


„Nem politikai zsarolásnak szánom lépésemet, s nem is az ellenzéki sajtónak kívántam muníciót adni lemondásom kilátásba helyezésével” – szögezi le Borbíró Mihály a község polgármesteri hivatalában. A hír mindenesetre országos szintre emelkedett, s az ellenzéki internetes orgánumok a közeli Felcsút fejlesztéseivel állítják szembe a polgármester szerint a miatta sikertelen pályázatokat.

A két kistelepülés alkotta község közös önkormányzatának élére harmadszor is megválasztották a korábban honvéd, illetve tűzoltó tisztként szolgáló Borbírót, aki társadalmi megbízatású polgármesterként vezeti négytagú testületét. ­

„Rossz tapasztalataim vannak pályázati ügyekben, de elfogadom, hogy ez bizalmi kérdés. Egyre inkább politikafüggő a források elérhetősége, s velem, a függetlennel szemben nincs bizalma a kormányzatnak. Miattam ne kerüljön a település hátrányos helyzetbe, kapjon lehetőséget olyan jelölt, akinek nagyobb az esélye a bizalomra” – fogalmaz konkrétan a tizedik éve regnáló vezető.

Állítása szerint az elmúlt esztendőben az óvoda konyhájának felújítására nyújtott be az önkormányzat tízmillió forintos támogatásra pályázatot, s útépítésre mintegy tizenötmilliós összegért folyamodtak. Forráshiányra hivatkozva utasították el Óbarok­-Nagyegyháza pályázatát, de a polgármester ezt nem tartja őszinte kifogásnak.

A feol.hu helyiektől kapott információi szerint szóban több ízben kilátásba helyezte távozását az elmúlt években a polgármester, de állítása szerint ezúttal valóban megmásíthatatlan a szándéka. ­ „Nem könyörgök pályázati pénzekért, s kijárni sem tudok előnyöket” – fogalmaz Borbíró Mihály.

„Takarékosan működünk, beszedem a bevételeket, 30 millió forintnál több tartalékkal rendelkezünk a 70 milliós költségvetésünk felett. A közvilágításra saját forrásból tízmillió forintot fordítottunk, minden fillérről közösen döntünk a testülettel, amelyben egyébként politikai egyensúly van. Tudomásul veszem, hogy mennem kell, nem maradhat ki a község a fejlesztésekből. Hozzáteszem, az MSZP-­kormányzás idején sem voltunk elkényeztetve, még egy fűkaszát sem sikerült nyernünk egy kicsiny pályázaton” – mondja ironikusan.

Hivatalosan nem nyújtotta be lemondását az 56 esztendős Borbíró Mihály, úgy véli, legkésőbb januárban megteszi. Ha előbb lenne országos népszavazás, akkor nem vár az írásos lemondással, hogy egy füst alatt megtarthassák az időközi választást. Bevallása szerint nincs „kinevelt” utódja, sem jelöltje, lesz idő felkészülni a közéleti szereplőknek a helyi politikai élet új fordulatára. ­

„Változtak az idők, változott a világ. Nem vagyok megkeseredett ember, s nem tagadom, szeretek polgármesternek lenni. Az utolsó pillanatig ellátom feladataimat, de távozásom után elköltözöm családommal a községből, hogy véletlenül se szóljak bele az utódom munkájába.”

Forrás: feol.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu