Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Csökkenek a roaming díjak!

2007. 05. 24.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén óriási többséggel  megszavazta azt a minden ország számára kötelező érvényű jogszabályt, amelynek alapján lényegesen olcsóbb lesz az unión belüli, külföldi mobiltelefonálás.


Az oly sokat szidott brüsszeli bürokrácia ezúttal fogyasztóbarát, gyors és hatékony volt. Egy évvel ezelőtt indította el hadjáratát az Európai Bizottság az arcátlanul magas barangolási díjak csökkentéséért. A máskor évekig húzódó törvényhozási folyamat az Európai Parlament plenáris szavazásával gyakorlatilag lezárult és Viviane Reding telekommunikációs biztos örömmel jelentette be: ha mindenki azonnal alkalmazza az immár kötelező szabályokat, már idén augusztustól sokkal olcsóbb lesz az unión belül a külföldi mobiltelefon használat.

Konkrétan: a direktíva percenként 49 eurócentben maximálja a külföldi hívásindítás díját, a fogadásét pedig 24 centben. Eddig ha egy belga turista Ciprusról hazatelefonált, egy négy perces beszélgetés 10 eurójába került, de vannak ennél drágább relációk is. Idén nyár végére ezek az árak még az áfa-beszámításával együtt is nagyságrenddel csökkenhetne.

Az új direktíva kötelezi a szolgáltatókat, hogy haladéktalanul tájékoztassák az ügyfeleket az új tarifákról, vagyis konkrétan mindenki a saját szolgáltatójától tudja meg majd az új árakat. Ha ezek, mert ilyenre is lehet példa, véletlenül nem kedvezőbbek, a régi ár érvényben maradhat. Az Eurobarométer közvélemény-kutatásai szerint az uniós polgárok 80 százaléka külföldről maximum sms-eket küldött haza a magas árak miatt. Az alacsonyabb tarifa a felmérések szerint ugrásszerűen növeli majd a telefonbeszélgetések számát, így hosszú távon a mobilszolgáltatók sem járnak rosszul.
(www.nethirlap.hu)

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu