Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ideiglenes befogadóállomást építhetnek Körmenden
Algyő önkormányzata a nagyfai befogadóállomás megszűntetését kezdeményezi

Háromszáz-ötszáz ember befogadására alkalmas ideiglenes migrációs befogadóállomás épülhet a következő napokban Körmenden, és hasonló létesítését tervezik Szentgotthárd mellett is – tudatta Körmend polgármestere. A nagyfai ideiglenes, nyitott befogadóállomás megszüntetését fogja kezdeményezni az algyői önkormányzat – közölte Molnár Áron független polgármester 2016. február 29-én a Tisza-parti községben.


Háromszáz-ötszáz ember befogadására alkalmas ideiglenes migrációs befogadóállomás épülhet a következő napokban Körmenden, és hasonló létesítését tervezik Szentgotthárd mellett is – tudatta Körmend polgármestere. Bebes István (Fidesz-KDNP) elmondta, a hétvégén már kaptak információkat a kialakult helyzetről, február 29-én pedig a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékesei rendkívüli testületi ülésen tájékoztatták az önkormányzati képviselőket a tervezett lépésekről.

A polgármester hangsúlyozta: egyelőre csak a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén létesítendő sátortábor felépítéséről esett szó, arról továbbra sincs információjuk, hogy migránsok mikor érkeznének a Rába-parti városba. Hozzátette, inkább egyfajta felkészülés zajlik, hiszen közismert, hogy a szomszédos Ausztriában több ideiglenes beléptetőpont kialakításáról döntöttek, ezek között szerepel a heiligenkreuzi is, ami indokolja, hogy Körmenden, illetve Szentgotthárdon ismét létesítsenek sátortábort.

Bebes István továbbra is úgy tudja, hogy az ideiglenes táborok csak nyitott intézményként működhetnek, de a közbiztonság fenntartását a rendőrség szavatolja, erre határozott ígéretet kaptak Tiborcz Jánostól, Vas megye rendőrfőkapitányától, aki szintén ott volt a február 29-i körmendi testületi ülésen.

Tompa László (Pro Körmend) önkormányzati képviselő közleményében úgy fogalmazott: a helyi polgárok biztonságérzete miatt fontosnak tartják a polgárőrség megerősítését, a migránsok rossz egészségi állapota miatt a rövidesen elkészülő körmendi kórház ágyszámainak növelését, valamint azt is, hogy a körmendi befogadópontot egy nyugati határhoz közelebb eső területre helyezzék át.
Szentgotthárdon délután kezdődik rendkívüli testületi ülés, amelyen szintén a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai adnak tájékoztatást.

Megszűnhet a nagyfai befogadóállomás

A település közigazgatási területén működő nagyfai ideiglenes, nyitott befogadóállomás megszüntetését fogja kezdeményezni az algyői önkormányzat – közölte Molnár Áron független polgármester február 29-én a Tisza-parti községben.

A politikus sajtótájékoztatóján elmondta, az elmúlt másfél, két hétben jelentősen megnövekedett a településen megjelenő migránsok száma. Elsősorban az üzletekbe, a dohányboltba érkeznek a községbe a Tisza túlpartján található táborból.

A polgármester két olyan esetről is beszámolt, hogy fiatal férfiak a buszon „lányokat inzultáltak nonverbálisan”.

Molnár Áron közölte, írásbeli kérdéssel fordult a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz, mert a legkomolyabb gondot az információhiány jelenti. Nem tudják, mennyien tartózkodnak a táborban, de informálisan úgy értesültek, hogy háromszázan is lehetnek.

A politikus szerint a táborban nincs rendőri jelenlét, biztonsági őrök tartják fenn a rendet. A környékbeli – főként tanyákon lakó – harminc-negyven család biztonságát ez nem tudja szavatolni – mondta. Hozzátette: a településen élők szeretnék, ha a községben is növekedne a rendőri jelenlét.

A polgármester bejelentette, március 1-jén rendkívüli ülést tart a község képviselő-testülete, ezen kezdeményezi, hogy csatlakozzanak Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének egy lakossági fórumon elhangzott felvetéséhez, hogy az érintett települések – Algyő mellett Hódmezővásárhely és Maroslele – együtt kérjék a kormánytól a nagyfai tábor megszüntetését.

Forrás: MTI - MH

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu