Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Baloldali polgármestert választottak Salgótarjánban
Fekete Zsolt jelentős szavazatkülönbséggel győzte le a fideszes Simon Tibort

Fekete Zsolt, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Tarjáni Városlakó Egyesület és az Európai Baloldal jelöltje nyerte 2016. február 28-án a salgótarjáni időközi polgármester-választást, megelőzve a Fidesz, a Jobbik és a Munkáspárt jelöltjét. A nógrádi megyeszékhelyen azért kellett településvezetőt választani, mert tavaly novemberben meghalt Dóra Ottó, a város szocialista polgármestere.


Salgótarjánban a választásra jogosultak csaknem fele szavazott az időközi polgármester-választáson, a részvételi arány magasabb volt, mint a 2014 októberében tartott önkormányzati választáson. A Nemzeti Választási Iroda (NVI), urnazárást követően nyilvánosságra hozott adatai szerint, a 30 910 választópolgár közül 14 209-en leadták voksukat, ami 45,97 százalékos részvételt mutat.

A választási adatok 95 százalékos feldolgozottságánál Fekete Zsolt 7394 szavazatot kapott, Simon Tibor 5693-at. Hulitka Istvánra (Jobbik) 882-en, Thürmer Gyulára (Munkáspárt) 257-en voksoltak.

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint a salgótarjáni választás reményt és hitet ad mindazoknak, akik Magyarországon úgy gondolják, hogy le kell váltani Orbán Viktort, egy szabadabb, biztonságosabb, és élhetőbb országért. A szocialista politikus köszönetet mondott Dóra Ottónak, aki „elindította azt a változást, amit ma megerősített a város”. Tóbiás József emellett köszönetet mondott Salgótarjánnak is, „hogy volt bátorsága nemet mondani a gyűlöletkeltésre, a zsarolásra, a fenyegetésre, és a békés építkezést választotta.”

A DK szerint „miközben Orbán Viktor hamis sikerjelentésekkel áltatta a magyarokat” február 28-i évértékelőjén, a salgótarjániak nemet mondtak a Fidesz politikájára. „Szétesőben a kevesek Magyarországa” – fogalmazott Varju László, a DK alelnöke, aki gratulált Fekete Zsoltnak. „Ma nemcsak Salgótarján, hanem Magyarország is nagy győzelmet aratott, míg a nap egyetlen vesztese a hatalmával gátlástalanul visszaélő Fidesz” – fejtette ki.

Az Európai Baloldal – Magyarországi Munkáspárt 2006 szerint Salgótarján vasárnap méltó választ adott a kormány hazugságkampányára. Kiemelték, Salgótarján megértette a választás tétjét, és nem mondott a „Fidesz hazugságaira és hamis ígéreteire”, amivel a baloldal most új lehetőséget kapott egy valódi baloldali fordulat elindítására.

Simon Tibor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és a nagyobbik kormánypárt gratulált Fekete Zsoltnak győzelméhez, ugyanakkor közölte, elvárják tőle, hogy hivatalba lépését követően haladéktalanul tárja fel, mennyit romlott Salgótarján pénzügyi helyzete a szocialista városvezetés eredményeként. Hangsúlyozták, Fekete Zsolttól elvárják, hogy vizsgálja ki, mennyi pénz tűnt el az elmúlt másfél évben, mennyi a város valós hiánya, kik és milyen módon vettek részt a „források eltüntetésében”, továbbá az új költségvetésben tisztázza, miként tudja idén biztosítani a város működését és fejlesztését.

A Jobbik szintén gratulált Fekete Zsoltnak, egyúttal felajánlotta szakmai támogatását a város vezetésének. Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke és Hulitka István, a párt salgótarjáni polgármesterjelöltje hangsúlyozta: a Jobbik olyan békés politikai rendszert szeretne felépíteni, amelyben a különböző politikai erőknek nem a másik hazug lejáratása a fő célja, hanem a rájuk szavazó közösség minél hatékonyabb képviselete.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu