Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Balogh Jánost választották az ORÖ új elnökének
Magyarországi Cigány Szervezetek Fórumának elnöke egyedüli jelöltként indult a posztért

Balogh Jánost, az  Magyarországi Cigány Szervezetek Fórumának (MCF) szervezet elnökét választotta elnöknek a lemondott Hegedüs István helyére az Országos Roma Önkormányzat közgyűlése 2016. február 26-án, Albertirsán tartott rendkívüli testületi ülésen. A Pest megyei településen tartott ülésen a jelenlévő képviselők 42 igen és 1 nem szavazattal választották meg vezetőjüknek a baloldali kötődésű szervezet Szabolcs megyei képviselőjét – tájékoztatták a RomNet-et a képviselők. 


Balogh Jánost egyedüli jelöltként Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, miniszterelnöki biztos javaslatára választott meg a lungo dromos többségű szervezet elnöknek.

A RomNet úgy tudja, az egyetlen ellenszavazatot Vajda László adta le, mert elfogadhatatlannak tartotta, hogy egy baloldali szervezet vezetője legyen az ORÖ elnöke, akit véleménye szerint Farkas Flórián Hegedüs Istvánhoz hasonlóan bábként kíván mozgatni  a testület élén.

Hegedüs István február 16-án mondott le elnöki megbízatásáról, és mint azt a RomNet már korábban megírta, az elmúlt két hétben szinte naponta egyeztettek a képviselők Farkas Flóriánnal Szolnokon, és a Lungo Drom budapesti székházában, ki legyen a roma érdekképviseleti szervezet vezetője.

Vajda László február 23-án közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmazott, teljes a visszarendeződés az ORÖ-ben, mert a Híd a munka világába botrányprogramjában érintett személyek kerültek vissza a roma szervezet hivatalába.

Felhívta a figyelmet arra, hogy  a hivatalban olyan személyek kerültek újra foglakoztatási jogviszonyba, „akik a különböző hatóságok által vizsgált és jelenleg is vizsgálat alatt lévő időszakban vezető beosztást töltöttek be és az előzetes vizsgálati eredményekben foglalt megállapítások alapján több szabálytalanság és jogsértés köthető az az adott időszakban végzett tevékenységhez”. Balogh János volt a fő kezdeményezője Hegedüs István elmozdításának, és a hivatalvezető, Dr. Buri Edina leváltásának.

Balogh János „székfoglaló” beszédében köszönetet mondott azoknak a képviselőknek, akik bizalmat szavaztak számára, és azt hangsúlyozta, mind a 46 képviselőtársával „mindenféle politikai  hovatartozás nélkül" együtt akar dolgozni. "Nem szeretnék olyan elnök lenni, aki egyedül hoz  döntéseket, ezért az ORÖ-t alkotó civil szervezetek részesei kell hogy legyenek  nem csak a döntéseknek, hanem az előkészítő munkából is ki kell hogy vegyék a részüket” – mondta.

„Félre kell tenni a korábbi sérelmeket. A nyugalom, kiegyensúlyozottság, a szakmaiság kell hogy jellemezze a közös munkánkat. Szakmai partnerei kell, hogy legyünk a  mindenkori, és a jelenlegi  kormánynak” – fogalmazott az új elnök, aki azonnali tárgyalásokat szeretne folytatni  a kormánnyal, az önkormányzatot terhelő pénzügy nehézségekről, hogy közösen keressenek megoldást a fizetési nehézségekre.

A Farkas Flórián elnökségi idejéhez köthető, jelentős értékre elkövette költségvetési csalás gyanújával nyomozás alatt álló Híd a munka világába uniós projekt kapcsán közel 1,6 milliárd forintot kellene visszafizetnie az ORÖ-nek a szabálytalan pénzfelhasználások miatt, és további 120 millió forintos adósság terheli a szervezetet. A szolnoki Hegedüs T. András iskolából csalással lehívott normatív támogatások miatt 60 millió forintot, a tablet vásárlások miatt újabb 60 millió forintot kell még idén tavasszal kifizetniük.

Az ORÖ új elnöke, Balogh János szerint mindezekért egy takarékos gazdálkodást kell folytatniuk, ezért a beterjesztett költségvetést a lehető legrövidebb időn belül módosítaniuk kell.

Balogh János szerint elfogadhatatlan, hogy a sajtóban csak a bűncselekmény-gyanúkról és a botrányok kapcsán essen szó az önkormányzatról, ezért a szakmai munkára kell törekedniük, mert mint fogalmazott,  a hazai cigányság katasztrofális helyzete ezt követeli meg tőlük.

Az ORÖ testületi ülésén a lemondott elnök, Hegedüs István nem vett részt. 

Forrás: RomNet.hu 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu