Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az e-közigazgatás jelenti a reform újabb lépcsőjét
Harminc kormányablak lesz Budapesten – Várhatóan bővül a kormányhivatalok feladatköre

Az elektronikus ügyintézés kiterjesztése és az informatikai szakrendszerek összehangolása a közigazgatás előtt álló következő feladat – fogalmazott György István, budapesti kormánymegbízott a Rádió Orienten. A közigazgatásban várható változásokkal kapcsolatban elmondta, a február 24-i kormányülésen születhet döntés a kormányhivatalok feladat- és hatáskörének módosulásáról, bővítéséről.


Eredményes a közigazgatás reformja

A modern közigazgatás történetének legnagyobb volumenű átalakítása kezdődött öt éve – emlékeztetett a kormánymegbízott. Leszögezte, az elmúlt években számos fontos lépéssel sikerült közelebb kerülni a gyors, átlátható és hatékony ügyintézéshez. A tavalyi évben a kormányhivatalokban lezajlott integráció is a széttagolt közigazgatási rendszert igyekezett felszámolni. György István szerint a folyamat várakozásokon felüli eredménnyel zajlott le.

A bürokrácia csökkentés jegyében januártól egyszerűsödtek eljárások, több okmány kiváltása pedig ingyenessé vagy olcsóbbá vált. A további egyszerűsítéshez a kormánymegbízott szerint bizonyos ügytípusok megszüntetésére lenne szükség, de az elektronikus ügyintézés fejlődése is fontos mérföldkő lehetne. Ennek érdekében jelenleg Nyíregyházán folyik 40 ügytípus elektronikus intézésének tesztelése.

Harminc kormányablak lesz Budapesten

Közel kétmillió ügyet intéztek tavaly a fővárosban, tehát óriási volumennel dolgozik a kormányhivatal. A kormányablakokban jelenleg több mint 620-féle ügytípus intézhető, ez a szám pedig hamarosan az ezret is meghaladhatja – mondta György István. Kiemelte, jelenleg 22 működik Budapesten, május végére összesen 30 kormányablak jön létre, ezt követően pedig további két iroda nyílik a Nyugati és a Keleti pályaudvaron.

Új feladatokat kaphatnak a kormányhivatalok?

Várhatóan bővül a kormányhivatalok feladatköre, hiszen ha a kormány átszervezi háttérintézményeit és országos hatáskörű szerveit, a hatósági munka a kormány- és járási hivatalokra hárulhat majd – vélekedett György István. Hozzátette, a február 24-i kormányülés döntéseitől függ, hogy pontosan milyen új feladatokat kapnak a hivatalok. Mint mondta, a következő időszak minden bizonnyal ennek jegyében fog telni, és ha szükséges, az osztályszerkezetet is átszervezik hozzá.

A nyáron bevezetendő új életpálya-modellről a kormánymegbízott elmondta, a front office-ban dolgozók számára első körben legalább 30 százalékos, majd a következő lépésben 50 százalékos bérnövekedést hoz majd, de a vezetők fizetése is emelkedni fog.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu