Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Vége a bérlakásoknak, megunták a visszaéléseket
Jászkarajenőnek elege van a „lumpen elemekből”, az önkormányzat szolgálati lakásokká alakítja szociális bérlakásait

Felszámolná Jászkarajenő a szociális bérlakásait. Az önkormányzatnak elege lett abból, hogy ezen ingatlanok lakói gyakorlatilag teljesen lepusztítják ideiglenes otthonaikat. A szociális lakásokból szolgálati lakásokat hoznak létre – írja az új Néplap.


Múlt héten fogadta el a képviselő-testület a település költségvetését, melyben jelentős összeget különítettek el az önkormányzati épületek felújítására és szolgálati lakássá alakítására. Különösképpen azokra az ingatlanokra szeretnének költeni, melyek eddig szociális bérlakásként működtek. A múlt idő használata nem véletlen: ezek a lakások ugyanis a jövőben megszűnnek, az önkormányzatnak ugyanis elege lett abból, hogy a település (és így a helyiek) pénzét gyakorlatilag egy feneketlen kútba dobálják.

„Az elmúlt években azt tapasztaltuk, teljesen felesleges odaadni ezeket az épületeket a rászorulóknak” – fogalmaz igen határozottan Palya István polgármester. „Tisztelet a kivételnek, a bennük lakók a legcsekélyebb figyelmet sem fordították a lakások állagmegőrzésére. Pár év alatt tökéletesen lepusztították azokat, szinte megdöbbentő igénytelenséggel élve bennük.”

A szemlélet kedvéért Palya István elmondja, nem egy lakásban láttak csaknem szó szerint fekete falakat (melyek egykor fehérek voltak), levert mosdótálat, szétszedett nyílászárókat, leesett csempéket.

„Amikor pedig mindezzel végeztek, távoztak a lakásból, majd biztatásunk után a településről is. Néhány elhagyott lakás azóta is mementója a történteknek. Nemrégen úgy döntöttünk, végleg felszámoljuk a szociális bérlakásokat. Lakhatási problémáit mindenki próbálja meg másként megoldani, ha nem megy Jászkarajenőn, próbálkozzon másik községben, városban” – osztja meg a Szolnoki Néplappal a polgármester nem csak a saját véleményét. 

„Helyesen döntöttek a képviselőink!” – bólogat egy helyi lakos, amikor a témáról kérdezzük. Hozzáteszi, Jászkarajenőnek nincsen szüksége arra, hogy mindenáron itt tartsa a „lumpen elemeket”. Szerinte a településre inkább olyan embereket kellene „csábítani”, akik a község írott és íratlan szabályait is képesek elfogadni, betartani. A férfi gondolatai egybecsengenek az önkormányzati képviselők terveivel is, akik azt találták ki, hogy a szociális lakásokból szolgálati otthonokat hoznak létre.

„A folyamat elkezdődött. Három ingatlant már átalakítottunk, melyekbe fiatal rendőrök és azok családtagjai költöztek. A rendőrőrsünkön sok fiatal, máshonnan érkező egyenruhás dolgozik, szeretnénk, ha ők itt telepednének le nálunk. De a jövőben igen jutányos bérleti áron átadnánk ezeket az épületeket tanároknak, orvosoknak is. Olyan szakembereknek, akikre a településnek is szüksége van” – fejti ki Palya István.

Hogy a leendő lakók még nagyobb kedvvel mondjanak igent a letelepedésre, az önkormányzat még beleszólást is enged a leendő bérlőnek abba, hogyan alakítsák ki jövőbeni otthonát.

„Figyelembe vesszük az igényeit, kívánságait” – magyarázza a polgármester, amit egy, már a szolgálati bérlakásban élő lakó is megerősít. Megtudjuk, tőle megkérdezték például a felújítás közben, hogy milyen színű legyen a fal és milyen csempével burkoljanak. „Nekünk végül is mindegy, hogy egy költséghatáron belül melyik festéket vesszük meg és kenjük a falakra” – bólogat a polgármester, hozzáfűzve, ha okosan terveznek és vásárolnak, a felújítás nem kerül csillagászati összegbe.

„A nyílászárókat például használtan vásároljuk egy olyan cégtől, melyek Németországból szerzik be a 4-5 éves, jó minőségű ablakokat, ajtókat. Célunk, hogy minél több egykori és jelenlegi szociális bérlakást „mentsünk meg”, hogy azokat mihamarabb hasznosítsuk, más módon, mint eddig.”

Forrás: Szolnoki Néplap - szoljon.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu