Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Márciusban elindulhat a világ leghosszabb villamosa
Az 56 méteres CAF szerelvényeken 345 ember utazhat – A 12 új jármű az 1-es villamos vonalán közlekedik majd

​A Nemzeti Közlekedési Hatóság 2016. február közepén kiadta a hosszú CAF villamosok típusengedélyét, valamint az első szerelvény üzembe helyezési engedélyét is, így március végén forgalomba állhat Budapesten a világ leghosszabb villamosa. Erre a hivatalos tanúsítványra vár további nyolc, már Budapestre érkezett hosszú CAF is, míg a maradék három szerelvényt a következő hónapokban szállítják a fővárosba. Az új járműből összesen 12 darab közlekedik majd Budapesten az 1-es villamos vonalán.


2016. február közepén a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) kiadta az Urbos 3/9 típusú, azaz a hosszú CAF villamosok típusengedélyét, egyúttal a kilenc, már Budapestre érkezett szerelvény közül az első üzembe helyezési engedélyét is. Ennek eredményeként az utasok várhatóan március végén felszállhatnak az első, az 1-es villamosvonalon közlekedő szerelvényre. A kilenc, már a fővárosban lévő villamos mellé még további hármat szállít le a spanyol gyártó; a szerelvények tervezetten május közepéig fokozatosan kapják meg az üzembe helyezési engedélyt. A CAF a hosszú járművek típusengedélyét, valamint az első jármű üzembehelyezési en​gedélyét is a szerződéses határidőn belül szerezte meg.

A hosszú CAF villamosok világrekordernek számítanak, hiszen 55,9 méteres hosszukkal a leghosszabb és legnagyobb kapacitású villamosok a világon: egyszerre 345 ember utazhat rajtuk. A járművek belső kialakítása maximálisan megfelel a kor igényeinek: a szerelvények alacsonypadlósak, légkondicionáltak, egyterűek, nincsenek magasabban elhelyezett, nehezen megközelíthető ülések. A villamosokat üzembe helyezési engedélyük megszerzése után a BKK üzemeltetésre adja át a BKV-nak, ahol a szükséges kocsikiadási és menetrendi egyeztetések után állítják forgalomba azokat.

A szeptember közepén bemutatott rövidebb CAF szerelvények már jelenleg is közlekednek a 3-as és a 17-es villamos vonalán, de hamarosan a 19-es és a 41-es vonalakon is utazhatnak velük. A hosszú CAF-okról bővebben a BKK korábbi közleményében olvashat.

BKK - Budapest.hu

 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu