Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Eredményes volt az MJVSZ segítő kezdeményezése
A megyei jogú városok felajánlásai révén 115 millió forint gyűlt össze a kárpátaljai magyarok támogatására

A Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) az Ukrajnában kitört háború, illetve az ország gazdasági helyzete miatt felhívást intézett a nagyvárosok polgármestereihez, hogy közvetlenül segítsék a kárpátaljai testvérvárosi településeken élő magyarokat. A felhívásnak és az összefogásnak köszönhetően, valamint a több jótékonysági kulturális rendezvény eredményeként a megyei jogú városok polgármesterei személyesen juttatták el az összegyűjtött adományokat. 


A pénzadományok jelentős részét a szegény, beteg, egyedülálló idősek, fiatalok, kisgyermekes családok jellemzően élelmiszerre, gyógyszerre, orvosi vizsgálatokra, tűzifára és tanszerre fordították. 

Ezzel együtt a háborús helyzet miatt további segítségre van szükségük kárpátaljai honfitársainknak, ezért kiemelt jelentőségű az MJVSZ és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, valamint a Kárpátaljai Hitéletért Alapítvány közötti együttműködési megállapodások megkötése.

Szita Károly polgármester, a Szövetség elnöke tavaly augusztusban levélben fordult a megyei jogú városok polgármestereihez azzal a kéréssel, hogy terjesszék be városuk közgyűlése elé indítványát, miszerint minden megyei jogú város támogassa ötmillió forinttal a kárpátaljai magyarokat.

A kezdeményezést maradéktalanul támogatta Kövér László házelnök, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnöke, aki a gyűjtés és adományozás védnöki szerepét is elvállalta.

Az  összefogás eredményeként a felajánlások révén 115 millió forint gyűlt össze, amelyből a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 70 millió, a Kárpátaljai Hitéletért Alapítvány 45 millió forintot fordíthat a kitűzött célokra.

Kötelezettségvállalása alapján a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a kapott összeget kizárólagosan a kárpátaljai gyerekek kivizsgálására, gyógyítására, esetleges műtéteire, vagy a szükséges segédeszközökre költi el, és sem az általa végzett munkát, sem az esetlegesen felmerülő egyéb költségeket nem fogja felszámítani, hanem a saját munkájával is támogatja az akció sikerességét.

A Kárpátaljai Hitéletért Alapítvány, Majnek Antal munkácsi megyéspüspök úr által az adományozó szerződésbe foglaltak szerint szintén vállalja, hogy a rendelkezésére bocsátott összeget maradéktalanul a nélkülöző kárpátaljai gyermekek sorsának jobbra fordítására használja fel.

A február 9-i országházi rendezvényen az adományozók a sajtó jelenlétében írtak alá együttműködési megállapodást a megbízott szervezetek – úgy, mint a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Kárpátaljai Hitéletért Alapítvány – képviselőivel az adomány rendeltetésszerű felhasználásáról.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu