Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hat magyar településen választottak polgármestert
Pusztafalun, Ostoroson, Böhönyén, Barbacson, Kóspallagon és Szabolcsbákán is független jelölt kapta a legtöbb szavazatot

Hat településen tartottak időközi önkormányzati választást 2016. február 7-én: Pusztafalu, Ostoros és Böhönye választópolgárai a polgármesterről, Barbacs, Kóspallag és Szabolcsbáka lakói pedig a településvezetőről és a képviselő-testületet tagjairól is döntöttek. Minden településen független jelöltet választottak polgármesternek.


Pusztafalu 

Takács Viktor független jelöltet választották polgármesternek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pusztafalun. Az időközi választást azért írták ki, mert a község korábbi vezetője, Majoros Krisztián Csaba elhunyt. A voksoláson a 190 választásra jogosult lakosból 171-en adták le szavazatukat, érvénytelen voks nem volt. Takács Viktor 72, a további két független jelölt közül Gergely József 62, Mester Dénes pedig 37 szavazatot kapott.

Szabolcsbáka 

Somogyi László (független), a település eddigi vezetője nyerte az időközi polgármester-választást Szabolcsbákán. A részvétel kiemelkedő volt, a 978 névjegyzékben szereplő választópolgárból 709-en mentek el szavazni, két voks érvénytelen volt. Somogyi Lászlóra 568-an szavaztak, míg a szintén független Takács Lászlóra 135, Tóth Péter Pálra, a Magyar Munkáspárt jelöltjére pedig 4 voksot adtak le. Szabolcsbákán képviselő-választást is tartottak. A hat képviselői helyért huszonkét független jelölt indult, végeredmény későbbre várható. Az időközi választást azért írták ki az 1100 lakosú településen, mert tavaly november 11-én feloszlatta magát a képviselő-testület.

Böhönye

Zsoldos Márta Piroska független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Somogy megyei Böhönyén. A győztes 830, míg szintén független vetélytársa, Szijártó Henrik Gyula 572 érvényes szavazatot kapott. A részvétel 73,79 százalékos volt, a mintegy 2300 lakosú település 1912 választópolgárából 1411 jelent meg az urnák előtt, kilencen érvénytelenül. A választást azért tartották meg, mert a település hat tagú képviselő-testülete tavaly júliusban feloszlatta magát, nem tudott ugyanis együttműködni a 2014 októberében polgármesternek megválasztott Zsoldos Márta Piroskával. A tavaly októberben megtartott időközi választáson a testületi tagokat sikerült megválasztani, a polgármesteri székért folytatott versengésben azonban az első helyen szavazategyenlőség alakult ki Zsoldos Márta Piroska és a korábbi településvezető, Szijártó Henrik Gyula között, így a választást meg kellett ismételni.

Kóspallag

Klein Tibor, Kóspallag eddigi független polgármestere nyerte a Pest megyei településen tartott időközi polgármester-választást, a képviselő-testület négy leendő tagjára leadott voksok számlálása még tart. Az időközi önkormányzati választást amiatt rendezték meg, mert a testület tavaly ősszel feloszlatta magát. A választásra jogosult 605 helyi lakos közül 423-an járultak az urnához, ami közel 70 százalékos részvételnek felel meg. A három polgármester-jelölt közül a posztot eddig is betöltő Klein Tibor 242 szavazattal nyert, míg Miklós István (független) 179 vokssal a második helyen végzett. A harmadik jelölt, Bali Ferencné (Magyar Munkáspárt) egyetlen szavazatot sem kapott, így az utolsó helyre szorult. A négy képviselői helyért tizenkét jelölt indult, mindannyian függetlenek, közülük ketten eddig is a helyi képviselő-testületben dolgoztak.

Ostoros 

Böjt Lászlót, Ostoros független jelöltként induló alpolgármesterét választották meg a Heves megyei település vezetőjének. A 2161 választásra jogosult lakosból 1123-an adták le szavazatukat, ami 51,97 százalékos részvételt jelent. A voksokból három volt érvénytelen. Az előzetes adatok szerint Böjt László 526, Róka Sándor (független) 220, Balizs Károly Vidor (független) 162, Tietze Nándor (Jobbik) 111, Böjt Attila (független) 100, Németh Zoltán (Magyar Munkáspárt) pedig 1 szavazatot kapott. A választást a korábbi településvezető, Kisari Zoltán tavaly októberben bekövetkezett halála tette szükségessé.

Barbacs

Abdai Zsolt (független) nyerte az időközi polgármester választást a Győr-Moson-Sopron megyei Barbacson, ahol a képviselő-testület négy független tagját is megválasztották. A választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület tavaly november 10-én feloszlatta magát. A 614 választásra jogosult közül 366-an adták le voksukat, amely mintegy 60 százalékos részvételi arányt jelent. A polgármesteri tisztségért két független jelölt indult, közülük Abdai Zsolt 215, míg a korábbi polgármester, Giczi András 151 szavazatot kapott. A négy képviselői helyre 11 független jelölt közül lehetett választani. A jelöltekre leadott szavazatok közül 13 érvénytelen volt. Rendkívüli esemény nem történt.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu