Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Tovább küzdenek a polgármesteri bérek emeléséért
A Fidesz-frakció napirenden tartja a kérdést – Az ellenzék soraiból is kellene egy támogató szavazat a törvénymódosításhoz

Tovább küzdenek a kistelepülési polgármesterek fizetésének rendezéséért a magyarországi önkormányzati érdekképviseletek – erről állapodott meg a napokban több érintett szervezet. A Magyar Faluszövetség elnöke, Szentkirály polgármestere a Magyar Időknek elmondta, az ülésen az elszántságot erősítették egymásban, és elhatározták, hogy szeretnék folyamatosan – formálisan és informálisan – tartani a kapcsolatot a kormányzattal. 


„Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsának üléseit továbbra is rendszeresen megtartanánk, de az érdekképviseletek elnökei és a kormányzat képviselői más módon is egyeztethetnének egy-egy fontosabb kérdésről” – jelezte Szabó Gellért. Ismert, néhány hete a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöksége is kezdeményezte az Országgyűlés frakcióinál, hogy mielőbb kezdjék meg az egyeztető tárgyalást a polgármesteri illetmények rendezése érdekében.

A témában a Magyar Idők megkereste a Belügyminisztériumot, ahol azt közölték, hogy a kistelepülési polgármesterek bérének rendezéséhez az ellenzék támogatásának hiányában nem volt kétharmados támogatottság. A tárca jelezte, mivel a javaslatot egyéni képviselői indítványra terjesztették be, ezért a további lépéseket a Fidesz-frakció teheti meg.

Emlékezetes, tavaly december közepén több, kétharmados többséget igénylő, a kormány, illetve kormánypárti politikusok által kezdeményezett törvénymódosítási javaslatot sem tudott elfogadni az Országgyűlés, mert az előterjesztések nem kapták meg a szükséges szavazatszámot. A módosítás értelmében lehetőség lett volna arra, hogy egy-egy kistelepülési önkormányzat akár harminc százalékkal megemelje a polgármestere fizetését, ha ehhez megvan az anyagi forrás. Az 500 fő alatti települések vezetői csupán 150 ezer forintos bruttó havi fizetést kapnak, ezért előfordul, hogy egyes hivatali alkalmazottak többet keresnek a polgármesternél.

Boldog István (Fidesz) korábban több módosító indítványt is benyújtott a polgármesteri fizetések rendezése érdekében. Az országgyűlési képviselő a Magyar Időknek elmondta, a következő Fidesz-frakcióülésen újra előhozza a kérdést. „Amíg ebben nem lesz változás, addig mindig fel fogom vetni, hogy helyre kell hozni a hibát. Bízom benne, hogy előbb-utóbb találunk az ellenzék soraiból legalább egy olyan képviselőt, aki hajlandó megszavazni a fizetések emelését” – tette hozzá Boldog István.

Forrás: Magyar Idők

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu