Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hat településen választanak polgármestert vasárnap
Barbacson, Kóspallagon, Szabolcsbákán, Böhönyén, Ostoroson és Pusztafalun járulnak majd az urnákhoz a szavazópolgárok

Hat településen – Barbacson, Kóspallagon, Szabolcsbákán, Böhönyén, Ostoroson és Pusztafalun – választanak polgármestert 2016. február 7-én. Az érintett községek között háromban képviselő-választást is tartanak. Az időközi önkormányzati választásokat a polgármester halála, szavazategyenlőség vagy önfeloszlatás miatt írták ki.


A Győr-Moson-Sopron megyei Barbacson polgármestert és négytagú képviselő-testületet választanak, miután a testület tavaly novemberben feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért ketten indulnak: Giczi András jelenlegi polgármester és Abdai Zsolt, mindketten függetlenként. 

A Pest megyei Kóspallagon ugyancsak önfeloszlatás miatt tartanak polgármester- és képviselő-testületi választást. A településvezetői tisztséget három jelölt szeretné elnyerni: a jelenlegi polgármester, Klein Tibor, valamint Bali Ferencné (Magyar Munkáspárt) és Miklós István (független). 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szabolcsbákán is önfeloszlatás miatt kell polgármestert és hattagú képviselő-testületet választani. A polgármesteri tisztségért ismét induló Somogyi László (független) korábbi településvezető kihívója Takács László (független) alpolgármester, illetve Tóth Péter Pál, a Magyar Munkáspárt jelöltje.

A Somogy megyei Böhönyén azért tartanak polgármester-választást, mert a tavaly októberi időközi választáson szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között. Most a polgármesteri posztért Zsoldos Márta Piroska és Szijártó Henrik Gyula indul, mindketten függetlenként.

A Heves megyei Ostoroson polgármestert választanak, miután a településvezető elhunyt. A szavazók hat jelölt közül választhatják meg a leendő polgármestert: Róka Sándor (független), Böjt László (független) jelenlegi alpolgármester, Tietze Nándor (Jobbik), Németh Zoltán (Magyar Munkáspárt), Balizs Károly Vidor (független), Böjt Attila (független) indul a posztért.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pusztafalu településen is a korábbi községvezető halála miatt tartanak polgármestert választást vasárnap. A tisztségért három független jelölt indul: Mester Dénes, Takács Viktor és Gergely József.

A Nógrád megyei Bercelen roma települési önkormányzati választást tartottak volna, ám ez jelölt hiányában elmarad, így ott legközelebb csak 2019-ben lehet roma kisebbségi önkormányzatot alakítani.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu