Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A legfontosabb pályázati időpontok
Az akcióterv elfogadása utáni élet

2007. 05. 21.

Ma zárul az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) gazdaságfejlesztési valamint közlekedési operatív programja akcióterveinek társadalmi egyeztetése. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség május 4-én indította társadalmi vitára a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) és a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) két évre szóló akcióterveinek tervezetét.


Az akciótervek az indítani tervezett konkrét pályázati kiírásokat, projekteket mutatják be az operatív programokban. Az akcióterveknek a feldolgozott vélemények alapján módosított változatai még júniusban a kormány elé kerülnek, és a kabinet dönt a dokumentumok végleges elfogadásáról.

Ennek alapján indulhatnak nyár végén, ősz elején a pályázatok nagy tömegben. A társadalmi egyeztetésre bocsátott GOP akciótervben - többi között - szerep, hogy K+F, innováció témában szeptemberben piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenységre, innovációs klaszterek kezdeményezésének ösztönzésére, vállalati innováció ösztönzésére, vállalati kutatás-fejlesztési kapacitás erősítésére, októberben innovációs és technológiai parkok erősítésére, technológia-intenzív start-up vállalkozások támogatására, novemberben kutatási központok fejlesztésére várható pályázati kiírás.

A vállalkozások komplex fejlesztése témában júniusban komplex technológiai beruházásra, regionális szolgáltató központok létrehozására, vállalati folyamat-menedzsment támogatására, minőségirányítási rendszerek és szabványok bevezetésének támogatására, e-kereskedelem és egyéb e-szolgáltatásokra, novemberben induló vállalkozások komplex technológiai beruházásának támogatására várható kiírás.

A GOP modern üzleti környezet témában ipari parkokban telephely- és szolgáltatások fejlesztésére júniusban, logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztésére szeptemberben, hálózati infrastruktúra létrehozására, az ITDH befektetés-ösztönzésre és üzletfejlesztésre, továbbá vállalkozások részére üzleti, piacfejlesztési programokra októberben jelennek meg pályázatok.

A Jeremie-programban szeptemberben a mikrohitelezési, októberben a portfólió-garancia, decemberben a kockázati tőkealap programok indulnak, a visszatérítendő támogatások típusonként eltérő időponttól érhetők majd el. A Közlekedési Operatív Program (KÖZOP) akciótervei az ország és a régióközpontok nemzetközi közúti elérhetőségének javítása, az ország és a régióközpontok nemzetközi közúton kívüli elérhetőségének javítása, a térségi elérhetőség javítása, a közlekedési módok összekapcsolását, a gazdasági központok intermodalitásának és közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése, a városi és elővárosi közösségi közlekedés fejlesztése témakörökben készült el és ezeken a területeken a fejlesztésre szánt források felhasználását ütemezi. Ezekre nem írnak ki pályázatokat.
(MTI)

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu