Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Őszi szarvasgomba ünnepet rendeznek Gödöllőn
Előadások, kóstolók, bemutatók két napon keresztül

Idén második alkalommal rendezik meg az Őszi szarvasgomba ünnepet, október 1-jén és 2-án, Gödöllőn. A kétnapos eseményen minden megtudható a különleges gombafajtáról, a termesztésétől kezdve a belőle készíthető ételekig, de a Pest megyei városba látogatók megnézhetik az illatos finomság után kutató kutyákat, és megkóstolhatják az első magyar, szarvasgombás termékeket gyártó cég specialitásait is.


Jó száz esztendeje nagyhatalomnak számított hazánk, ha a szarvasgombáról volt szó, ám az ínyenc lakomák illatos csemegéje lassan feledésbe merült. Gödöllőn mindig is fontos szerepet játszott a szarvasgomba, igaz főleg az uralkodó osztály - Ferenc József, Erzsébet királyné, de már Mária Terézia is - fogyasztotta. Most ismét itt élesztik fel a különleges fűszernövény hagyományát, lehetőséget kínálva mindenkinek, hogy megismerje, megkóstolja. Hazákban jelenleg 160 szarvasgombafajt tartanak nyilván, ám ebből csak hat-nyolc alkalmas emberi fogyasztásra. Érdekesség, hogy minden évszaknak meg van a saját szarvasgomba fajtája, így ezt a különlegességet szinte mindig be lehet szerezni.

Az Őszi szarvasgomba ünnepet 2010-ben hívta életre hagyományteremtő céllal a Dunakanyar Szarvasgombász Egyesület. Az idei - immár második - rendezvényen, Gödöllő megújult főterén és az Erzsébet királyné szállodában ismét izgalmas programsorozat várja a gombászás szerelmeseit. Az ismeretterjesztő előadásokon mindent megtudhatnak a szarvasgombáról, de találkozhatnak az első magyar, szarvasgombás termékeket gyártó cég képviselőivel, s az avarban az illatos finomság után kutató kutyákkal is. A földben rejtőző különlegességgel ízesített ételeket természetesen meg is lehet kóstolni. A szervezők gondoltak azokra is, akik megszomjaznának a finom falatok után, így - társrendezvényként - borfesztivál is tartanak, ahol valamennyi borvidékünk képviselteti magát.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu