Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Átadták „Az év ökoturisztikai létesítménye” címeket
Idén a tiszaörvényi Tiszavirág tanösvény és a tihanyi Levendula Ház lett a nyertes

A Turizmus Világnapján, szeptember 27-én átadták „Az év ökoturisztikai létesítménye" kitüntető címet. Tanösvény kategóriában első helyezést ért el a tiszaörvényi (Tiszafüred) Tiszavirág ártéri sétaút és tanösvény. Az év ökoturisztikai látogatóközpontja címet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság által létesített tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont nyerte el, amely idén nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.


Magyarországon több mint 550 létesítményben folyik ökoturisztikai, környezeti nevelési tevékenység, ezek közül tíz nemzeti park országszerte 27 látogatóközpontot, 47 bemutatóhelyet és 148 tanösvényt működtet. Tavaly csaknem 1,5 millióan vették igénybe az ökoturisztikai szolgáltatásokat nemzeti parkokban, a látogatók száma évről évre nő.

„Az év ökoturisztikai létesítménye" pályázatot közösen hívta életre a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezet- és Természetvédelmi Helyettes Államtitkársága, a Magyar Turizmus Zrt, és a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztálya. A cím elnyerésére ökoturisztikai létesítmények üzemeltetői (nemzeti park-igazgatóságok, erdőgazdaságok, önkormányzatok, társadalmi szervezetek, társas és magánvállalkozások) pályázhattak látogatóközpont és tanösvény kategóriákban.

Összesen 21 pályamunka érkezett az ország különböző tájairól. Az elbírálásnál fontos szempont volt, hogy mennyire látogató- és családbarát az adott létesítmény kínálata, mennyire élményszerűen mutatják be természeti örökségüket, vagy hogyan fűszerezik a látnivalókat gyerekeknek szóló programokkal - adja hírül az MTI és a Vidékfejlesztési Minisztérium.

A két kategória győztese korlátlan ideig használhatja „Az év ökoturisztikai látogatóközpontja 2011" és „Az év ökoturisztikai tanösvénye 2011" címet. A pályázat egyik fő célja, hogy már az ökoturisztikai létesítmények tervezésénél és kivitelezésénél is fordítsanak gondot a látogatók, köztük is kiemelten a családok igényeire. A díjakat Dr. Rácz András, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára, Dr. Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztályvezetője és Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója adta át.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu