Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egyre több kutyatámadás éri a postai kézbesítőket
A Magyar Posta Zrt. levélben kereste meg a jegyzőket a postások munkájának biztonságosabbá tétele érdekében

Számos településen a helytelenül, szabálytalanul tartott kutyák miatt veszélyes munkának számít a postai kézbesítés. Legutóbb Pécsen küldtek körlevelet a kutyatulajdonosoknak, és kérték őket együttműködésre a postásokat ért nagyszámú kutyatámadás miatt – olvasható a Magyar Idők cikkében.


Azokban a kézbesítőjárásokban, ahol a tapasztalatok szerint sok gondot okoznak a nem megfelelően tartott kutyák, levélben megkerestük a jegyzőket, hogy együttműködésre kérjük fel az önkormányzatokat a postai kézbesítés biztonságosabbá tétele érdekében – mondta el a Magyar Időknek Apáti-Tóth Kata, a Magyar Posta Zrt. szóvivője.

A lap megtudta: a Magyar Posta ultrahangos kutyariasztót biztosít azoknak a kézbesítőknek, akik olyan területen dolgoznak, ahol esélye lehet kutyatámadásnak. Amennyiben kutyatámadás éri valamelyik kollégájukat – a támadás és az ebtartás egyedi körülményeit értékelve – a Magyar Posta feljelentést tesz – fűzte hozzá a szóvivő.

A kézbesítők etológussal, állat-viselkedéstani szakértőkkel egyeztetett felkészítőanyagot is kapnak a kutyatámadások megelőzésére, amely tartalmazza a legfontosabb magatartási szabályokat, illetve azt is, hogy ha esetleg bekövetkezik egy kutyatámadás, mi a teendő.

Apáti-Tóth Kata tájékoztatása szerint Magyarországon sajnos nőtt az ebtámadások száma, éppen ezért a postai kézbesítők figyelmét rendszeresen felhívják a veszélyre, és a szükséges biztonsági eszközöket is rendelkezésükre bocsátják. Azt, hogy pontosan hányan szenvedtek különböző fokú sérülést, azt a szóvivő nem kívánta elárulni.

A kézbesítőket riasztó és GPS-ekkellátja el a posta, amelyek az őket érő esetleges támadások, bármilyen segítséget igénylő esemény során lehetővé teszik a hatékony védelmet, a gyors segítségnyújtást. Támadás vagy rosszullét esetén a segélyhívással egyidejűleg a készülékek GPS segítségével pozícióadatokat is szolgáltatnak, így a Magyar Posta főügyelete tud intézkedni a rendőrség vagy a mentők pontos helyszínre küldéséről.

Forrás: Magyar Idők

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu