Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Megvannak a „Virágos Magyarországért” győztesei
Mosonmagyaróvár és Dunakiliti indul az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén

Az idén 22. alkalommal megrendezett „Virágos Magyarországért” verseny győzteseit díjazták 2015. október 21-én a Pesti Vigadó Dísztermében. A fődíjakat Lipcsey György, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese és dr. Gyenizse Dorottya, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztályának vezetője, míg a miniszterelnöki különdíjat Orbán Viktor nevében dr. Kovács Zoltán államtitkár adta át a települések polgármestereinek.


Idén 209 település nevezett be a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny hazai megmérettetésére. A versenyt négy minisztérium (NGM, BM, FM, EMMI), az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága, Gazdasági Bizottsága és Mezőgazdasági Bizottsága, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Turizmus Zrt. és több civil szervezet, közöttük a verseny szervezésében is tevékenyen résztvevő Virágzó Magyar Kertkultúráért Alapítvány írta ki.

A jubileumi emlékévre tekintettel idén a verseny kiemelt témája a településeken található templomok, vallási épületek környezetének gondozottsága volt. A verseny célja egy esztétikus, vendégváró település- és országkép kialakítása, a turizmus fellendítése, valamint a településeken élők összefogásának ösztönzése.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös fődíját Mosonmagyaróvár és Dunakiliti kapta, így e két település nyerte el a jogot, hogy 2016-ban képviselje Magyarországot az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén. Ez utóbbi európai megmérettetésen az elmúlt évben falu kategóriában Balatongyörök aranyérmet, város kategóriában Siófok ezüstérmet szerzett. Siófok emellett „Európa legszebb főtere” elnöki különdíjban is részesült.

A 2015. évi versenyben a fődíjat elnyerőkön kívül további három kategóriában osztottak díjat, így az 50 ezer fő feletti városok közül Zalaegerszeg, a 2 ezer alatti falvak közül Hercegkút, míg a fővárosi kerületek közül Kőbánya büszkélkedhet első helyezéssel. Az idei megmérettetésen a Magyarország miniszterelnöke által alapított különdíjat város kategóriában Veszprém, falu kategóriában pedig Újszilvás kapta.

A verseny fontos összekötő kapocs Európával, mivel Magyarország alapító tagja a 12 európai országot átfogó Európai Virágosítási és Tájépítészeti Társaságnak, amely az Európai Virágos Városok és Falvak versenyét szervezi. A mai reprezentatív eseményről összesen 76 település képviselője térhetett haza különböző elismeréssel. E tény is jelzi, hogy mára elsőrendű feladattá vált a települések számára, hogy olyan élhető környezetet teremtsenek a közterületeken és közintézményekben, amelyek szerethető lakhellyé, vagy akár turisztikai célponttá teszik őket.

Forrás: NGM

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu