Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Átadták a megújult Albert Schweitzer Kórházat
Az évente 300 ezer beteget ellátó hatvani intézményben csaknem ötven esztendeje nem volt hasonló léptékű felújítás

Három és fél milliárd forintból újult meg a hatvani Albert Schweitzer Kórház. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára 2015. október 20-i ünnepi köszöntőjében arról beszélt, hogy az évente 300 ezer beteget ellátó hatvani kórházban csaknem ötven esztendeje nem volt hasonló léptékű felújítás.


Az utóbbi öt év fejlesztéseinek köszönhetően egyebek mellett felújították a kórház régi épületét, és egy új épülettömböt is kialakítottak. Egymilliárd forint értékben új műszereket, berendezéseket kapott az intézmény, valamint energetikai fejlesztésekre is sor került.

Az államtitkár szólt arról is, hogy az elmúlt időszakban csaknem ötszázmilliárd forint értékű egészségügyi fejlesztés valósult meg az országban. Ez azt jelenti, hogy több mint háromévnyi teljes bankadót vagy négyhónapnyi személyi jövedelemadót fordított a kormány - elsősorban vidéki - kórházak felújítására.

Rétvári Bence azt is mondta, hogy az 1890-es évek óta nem fordítottak ekkora összegeket egészségügyi fejlesztésekre Magyarországon. A kórházberuházásokon túl jelentős összegeket költöttek más mellett a háziorvosi alapellátás, valamint a járóbeteg-szakellátás infrastrukturális fejlesztésére, huszonkét új mentőállomás épült, hatvanat pedig korszerűsítettek, és beszereztek kétszáz új mentőt. Egyre többet tudnak fordítani az egészségügyben dolgozók bérére is – tette hozzá.

Stankovics Éva, a kórház főigazgatója azt mondta, hogy a hatvani Albert Schweitzer Kórház az egyik legmodernebb térségi kórházzá vált, átadásával jelentősen javul a térség betegellátása.

Az ünnepséget megelőző sajtótájékoztatón Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az elmúlt húsz év legjelentősebb eszköz- és berendezés fejlesztése zajlik az egészségügyben. Csaknem ötvenmilliárd forintos, részben uniós, részben állami forrásból biztosított keret lehetővé teszi több mint nyolcvan kórház, egészségügyi ellátó szervezet számára a régi eszközök, például a CT-, MR- és röntgenberendezések cseréjét.

Szabó Zsolt kitért arra is, hogy az elmúlt egy évben – ugyancsak mintegy ötvenmilliárd forint értékben – végrehajtott energetikai fejlesztések jelentős mértékben csökkentik a kórházak rezsikiadásait. Az a cél, hogy az uniós forrásokra építve 2020-ra minden kórházban elérhetők legyenek a modern egészségügyi szolgáltatások – mondta.

Deczky Zoltán, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Észak-Közép Magyarországi Térségi Igazgatóság igazgatója felidézte: a hatvani kórház az 1961-es megalapítása óta nem tett ekkora lépést előre. Komplex, a gyógyítás és az energiaellátás hatékonyságát javító fejlesztés zárult le – tette hozzá.

Stankovics Éva elmondta: a beruházás egyik, 2,7 milliárd forintos projektjében megépült a központi műtőblokk, a központi sterilizáló, megújult egyebek mellett a szülészeti és az intenzív osztály, a radiológia, létrejött a sürgősségi betegellátó osztály, valamint egymilliárd forint értékben új eszközöket és berendezéseket is beszereztek. A másik, mintegy hatszázmillió forintos projekt keretében megújult a kórház homlokzata és lecseréltek hozzávetőleg kilencszáz nyílászárót is. A harmadik, több mint százmillió forintos projekt révén napelemeket szereltek az intézmény tetejére, amitől harminc-negyven százalékos energia-megtakarítást remélnek.

Terveik között szerepel további orvosi berendezések beszerzése, a szakrendelő és a nővérszálló felújítása, valamint a mentőállomásnak a kórház területére költöztetése is - ismertette a főigazgató.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu