Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egymás után zárják be kapuikat az okmányirodák
Ötvenhét olyan település van az országban, ahol jelenleg működik okmányiroda, de nem létesül kormányablak

Noha Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az ügyintézés megkönnyítését tűzte ki célul a közigazgatásban, a jelek szerint bizonyos településeken egyre nehezebb az állampolgárok dolga. Az okmányirodák egymás után zárnak be, s akad olyan település is, ahol annak ellenére húzták le a rolót, hogy a helyette létesülő kormányablak megnyitására csaknem fél évet kell várni – írja a Magyar Nemzet.


Négy évvel ezelőtt hirdette meg a kormány az emberközpontú és ügyfélbarát közigazgatás megteremtésére irányuló államreformot. A „szolgáltató állam” kialakítását a kabinet kormányablakok, azaz egyablakos ügyintézési rendszer bevezetésével kívánta elérni. Ezek az okmányirodák feladatait veszik át, így utóbbiak közül a legtöbbet bezárják. A reform egyszerű, gyors és hatékony ügyintézést ígért. Ugyanakkor a Magyar Nemzet megtudta, a Lázár János által ígért bürokráciacsökkentés egyelőre nem zajlik zökkenőmentesen.

Az okmányirodák egymás után zárnak be, bár akad olyan hivatal, amelynek a bezárását követően annak munkáját azonnal átvette a helyette létesült kormányablak. De van olyan is, ahol csaknem fél évet kell várniuk az állampolgároknak arra, hogy saját lakhelyükön tudják ügyeiket intézni.

Húsz kilométer

Dunaföldváron például a jövő héten bezár az okmányiroda, de a kormányablak csak márciusban nyílik meg. Így azoknak, akik például lakcímigazolványt vagy egyéni vállalkozói igazolványt szeretnének igényelni, 20 kilométert kell utazniuk a paksi okmányirodába, amely ideiglenesen átveszi a dunaföldvári hivatal munkáját.

Hasonló helyzet alakult ki Esztergomban is, ahol júliusban zárt be az okmányiroda, így a lakosok októberig csak a szomszédos településen, Dorogon tudták az ügyeiket intézni. Újfehértón úgy zárták be az okmányirodát, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal nem közölte, hogy átmenetileg meddig szünetel a munka a hivatalban, illetve hogy az állampolgárok helyette hol intézhetik az ügyeiket.

A kormányzat közlése szerint márciusra 278 új kormányablak lesz, de várhatóan olyan települések is akadnak majd, ahol bezárják az okmányirodát, ám helyette nem létesül kormányablak. Lázár János idén áprilisban a jobbikos Farkas Gergely képviselő kérdésére válaszolva azt írta, 57 olyan település van, ahol jelenleg működik okmányiroda, de nem létesül kormányablak. A miniszter kifejtette, zajlik a felmérése annak, hogy ezek közül melyek azok a települések, amelyeken indokolt az okmányiroda fenntartása. Utóbbi kérdésben egyébként nagy a titkolózás. A Magyar Nemzet többször is érdeklődött a Miniszterelnökségnél azon településekről, amelyeken úgy történik az okmányiroda bezárása, hogy kormányablak sem létesül, ám válaszokat nem kapott a tárcától.

Forrás: Magyar Nemzet

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu