Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Aláírásgyűjtés a Szent Margit Kórház fejlesztéséért
A műtő és a radiológia korszerűsítéséhez, valamint az intézmény energiahatékony felújításához hét milliárd forintra van szükség

Az Óbuda Baráti Kör Egyesület aláírásgyűjtést kezdeményezett, azzal a céllal, hogy megnyerje a kormányzat támogatását a Szent Margit Kórház fejlesztési ügyének. Az egyesület kezdeményezése mellé állt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata mellett Tarlós István, Budapest főpolgármestere, több agglomerációs település polgármestere, valamint közismert személyiségek, művészek, színészek. 


A 2015. október 12-i sajtótájékoztatón Tarlós István főpolgármester a kezdeményezést támogatandó ügynek nevezte és arról beszélt, hogy a Szent Margit Kórház regionális intézményként több százezer ember gyógyulásért felel, hiszen az észak-budai agglomeráció jelentős részét is ellátja. 

„Egy 1897-ben alapított regionális kórházról van szó, egyes szakterületeit tekintve akár félmilliós lakosság ellátása is számba jöhet ennél az intézménynél. A kórház szerepe ma is megkerülhetetlen. Kulcsfontosságú feladatokat lát el a térségben” – mondta Tarlós István.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere elmondta, a múlt héten a 3. kerületi képviselő-testület egyhangúlag támogatta azt az aláírásgyűjtést, amellyel felhívják a kormány figyelmét az óbudai Szent Margit Kórház fejlesztésének szükségességére Hozzátette: a legfontosabb a műtő, a röntgengépek, valamint az épület felújítása lenne, ezekre hétmilliárd forintot kellene fordítani. 

„Azért gyűjtünk aláírást, hogy a budai egészségfejlesztés keretében a Szent Margit Kórház fejlesztéséhez is biztosítsanak kormányforrást. Alapvetően egy civil kezdeményezésről van szó, az Óbudai Baráti Kör kezdeményezte. Egyetértve azzal, hogy Budán kórház- és egészségfejlesztésre van szükség, úgy gondoljuk, hogy azon belül nagy szükség van az újra önállóvá váló Szent Margit Kórház megerősítésére. Ez a kórház felel Észak-Buda és az északi agglomeráció ellátásáért. Nagyságrendileg mintegy 7 milliárdos fejlesztésre lenne szükség, amelyből műtő, radiológia és energiahatékony felújítás valósulna meg” – fogalmazott Bús Balázs. 

Dr. Badacsonyi Szabolcs, a kórház megbízott főigazgatója azt mondta, céljuk az, hogy a kórház európai szolgáltatást nyújtson a betegeknek. „Az elmúlt két-három évben több fejlesztés valósult meg, mint az azt megelőző 10-15 évben. De hiába valósítottunk meg százmilliós fejlesztéseket 2013 óta, csak akkor lehet esélyünk elérni a célunkat, vagyis hogy a Szent Margit Kórház Észak-Buda meghatározó intézménye legyen, ha jelentősebb források vonhatók be, ennek révén pedig 2 éves fejlesztési programunk megvalósulhat” – mondta Dr. Badacsonyi Szabolcs.

A sajtótájékoztató végén a felszólalók és a vendégek aláírták a támogatói ívet. Aláírásgyűjtésre összesen a kerület 13 pontján van lehetőség. A támogatói ívek megtalálhatók az október 16-ai Óbuda Újságba befűzve, továbbá hétköznaponként a kerület kilenc pontján, például kultúrházakban, egészségügyi intézményekben, míg szombatonként négy piacon. Az ívek letölthetők a www.margitkorhazert.hu oldalról is, ahol további részletekről is tájékozódhatnak a támogatók. A letöltött és kitöltött íveket az aláírásgyűjtő pontokon van lehetőség leadni.

Forrás: MTI - InfoRádió

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu