Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nők a családban, a munkahelyen és azon túl
Konferencia a női esélyegyenlőség időszerű kérdéseiről az Európai Önkéntesség Évében

A Magyar Női Karrierszövetség (MNKSZ), a lengyel Centre for the Advancement of Women Foundation és a szlovák Professzionális Nők Klubja civilszervezetekkel együttműködésben konferenciát rendez „Nők a családban, a munkahelyen és azon túl – Közép-európai együttműködés a női esélyegyenlőségért” címmel, szeptember 29-én, Budapesten. A rendezvény fővédnöke Győri Enikő, a Külügyminisztérium Európai Uniós ügyekért felelős államtitkára.


A Konferencia célja, hogy felhívja a figyelmet a női esélyegyenlőség kérdéseire különböző viszonylatokban és bemutassa azokat a speciális kihívásokat és tapasztalatokat, valamint legjobb gyakorlatokat, amelyek a régiónkra jellemzőek. Ezzel hozzájárul a magyar és lengyel EU elnökséghez kapcsolódóan a sokszínűség, a foglalkoztatás és a versenyképesség kérdéseivel kapcsolatos nemzeti álláspontokhoz, javaslatokhoz.

A szervezők a tapasztalatok elterjesztése érdekében fenntartható fórumot indítanak egy tematikus honlap keretében. Különös tekintettel az Európai Önkéntesség Évére mindhárom civilszervezet elkötelezte magát, hogy a konferencia megvalósításában és a tapasztalatok elterjesztésében segítő önkéntes csapatot állítanak fel. A konferencia aktualitása továbbá hogy 2011 a Lengyel - Magyar Összetartozás Éve.

Az MNKSZ a konferenciára 120 fő részvételét várja a parlament, a kormányzat, önkormányzatok, civilszervezetek, média, felsőoktatási intézmények, kereskedelmi kamarák, cégek, szakszervezetek képviseletében, valamint munkavállalókat, EU és ENSZ szakértőket, diplomatákat és minden érdeklődőt. Várják továbbá határon túli magyar települések önkormányzatainak és civilszervezeteinek képviselőit és partnereink vendégeit.

 

A konferencia programja:

 

09:30 – Regisztráció, vendégek fogadás

10.30Megnyitók, előadások. Előadók: Győri Enikő, a Külügyminisztérium Európai Uniós ügyekért felelős államtitkára – Roman Kowalski, Lengyelország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete – Dr. Pongrácz Tiborné demográfus, a Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutatóintézetének igazgató-helyettese – Beverly Fay Excell, a BP European Business Service Centre Kft. ügyvezető igazgatója – Anna Jancewicz, a Centre for the Advancement of Women Foundation elnöke – Lynn Gardner Heffron, a Diversity Spectrum Corporation alapító elnöke) Levezető elnök: Ferenczi Andrea, az MNKSZ elnöke.

12:30 – Frissítők

13:00Panelbeszélgetés. Témák: Nők a családban, munkában, és azon túl – Generációk összefogása, felelősség a jövő generációkért. Előadók: Al Ghaoui Hesna szerkesztő-riporter – Király Nóra önkormányzati képviselő – Annikki Korhonen, az OWN Europe elnökségi tagja – Dr. Lakatos Judit, a KSH Életmód Statisztikai Főosztálya főtanácsadója – Léderer Betty, a Cseh Idegenforgalmi Hivatal képviseletvezetője – Pongó Ildikó, a nyitrai Professzionális Nők Klubja képviselője – Dr. Sebők Zsuzsanna belgyógyász, a Magyar Faluegészségügyi Tudományos Társaság alelnöke

14:20A Női esélyegyenlőségért-díjak ünnepélyes átadása

15:00 – Technikai szünet

15:10A Legjobb Női Munkahely 2010” pályázati díjak ünnepélyes átadása

16:30 – Hozzászólások, zárógondolatok, javaslatok

 

A konferencia helyszíne: 1014 Budapest, Szentháromság tér 6.

A konferencia időpontja: 2011. szeptember 29. 10.30-17.00

A konferencia nyelve: magyar és angol, szinkrontolmácsolással

A konferencia fővédnöke: Győri Enikő, a Külügyminisztérium Európai Uniós ügyekért felelős államtitkára

További információ:  Ferenczi Andrea, az MNKSZ elnöke (+36 30 982 7093)

 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu