Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Több támogatást kap a rehabilitációs foglalkoztatás
Az elmúlt években csaknem a kétszeresére, nyolcvan ezerre nőtt a megváltozott munkaképességű foglalkoztatottak száma

A rehabilitációs foglalkoztatáshoz jövőre 34,3 milliárd forintos támogatást nyújt pályázati úton az Emberi Erőforrások Minisztériuma, 5,3 milliárd forinttal többet az idei összegnél – közölte 2015. október 7-én Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.


Czibere Károly elmondta: az idén már 30 ezernél több megváltozott munkaképességű ember számára tudnak „védett körülmények között” munkát adni. Hozzátette: közülük 7 ezernél többen úgynevezett tranzitfoglalkoztatásban vesznek részt, amelynek a célja az, hogy – felkészítés után – ki tudjanak lépni a nyílt munkaerőpiacra.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány 2012-ben átalakította a rehabilitációs foglalkoztatás rendszerét és akkortól egy új finanszírozási rendszer lépett életbe. Ebben a munkáltatók többféle ösztönzést kapnak arra, hogy fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztassanak.

Az államtitkár közölte: az új rendszer hatására az elmúlt években csaknem a kétszeresére, 80 ezerre növekedett a valamilyen foglalkoztatási formában részt vevő megváltozott munkaképességű embereknek a száma.

A kormány elkötelezett abban, hogy a bértámogatásra épülő foglalkoztatással a fogyatékossággal élő emberek számára lehetőséget adjon a képességüknek, tehetségüknek megfelelő munkára – hangoztatta. Jelezte ugyanakkor: a kormányzatban előkészítő munka folyik arról, hogyan finomítsák tovább a finanszírozás és a jogi szabályozás rendszerét.

A sajtótájékoztatón Tapolczai Gergely fideszes parlamenti képviselő azt közölte: a november 1-jén hatályba lépő új közbeszerzési törvényhez „történelmi jelentőségű” módosító indítványt nyújtottak be, amelynek lényege, hogy mentesül a törvény hatálya alól az uniós értékhatárig a védett munkahelyeken, megváltozott munkaképességű emberek által előállított áruk vagy szolgáltatások beszerzése.

Ez azért is jelentős lépés – fűzte hozzá – mert az európai fogyatékosságügyi stratégia célul tűzte ki, hogy 2018-ra a fogyatékos személyek foglalkoztatása elérje a 75 százalékos szintet.

Közölte: ez az adminisztratív segítség nagyban elősegítheti majd a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató cégeknél gyártott áruk értékesítését.

A sajtótájékoztatónak helyt adó Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Lőrincz Gergely azt mondta, idén már 189 megváltozott munkaképességű ember dolgozik az önkormányzati intézménynél, és reményét fejezte ki, hogy a törvénymódosítás után több megrendelést kapnak és még több embernek adhatnak munkát.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu