Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Új polgármestere lett Hunyának és Becsvölgyének
Mind a két településen korábban képviselőként tevékenykedő, független jelölt kapta a legtöbb szavazatot

Két időközi polgármester-választást tartottak 2015. október 4-én az országban. A Békés megyei Hunyán Hegedüs Rolandot, a Zala megyei Becsvölgyén pedig Bicsák Richárdot választották meg településvezetőnek. Mindketten az önkormányzati képviselőként tevékenykedtek korábban, s független jelöltként indultak a választáson.


Hunya

Hegedüs Roland független jelölt, korábbi önkormányzati képviselő nyerte az időközi polgármester-választást a Békés megyei Hunyán – tájékoztatta Uhrin Anna jegyző az MTI-t. Közlése szerint a tisztségért ketten indultak, Hegedüs Roland 236, a szintén független Hegedűs Bence 97 szavazatot kapott.

A településen az 570 választásra jogosult közül 336-an mentek el szavazni, három szavazat érvénytelen volt – mondta a jegyző. A faluban azért rendeztek időközi választást, mert Petényi Szilárdné, akit háromszor választottak polgármesterré, június 30-i hatállyal, családi okokra hivatkozva lemondott a tisztségről.

Becsvölgye

Az eddig az önkormányzati képviselő-testület tagjaként tevékenykedő Bicsák Richárdot választották meg polgármesternek vasárnap a Zala megyei Becsvölgyén, ahol az új képviselő-testület összetételéről is döntöttek a szavazók – tájékoztatta a település jegyzője az eredményről az MTI-t. Fazekas István elmondta: Becsvölgyén a képviselő-testület és a polgármester júniusban egyhangúlag szavazott az önfeloszlatásról, miután nem tudtak egymással együttműködni. Az időközi választáson a 668 szavazásra jogosult polgár közül 469-en voksoltak, közülük hárman érvénytelen szavazólapot adtak le.

A három független polgármester-jelölt közül Bicsák Richárd a szavazatok 55 százalékát szerezte meg, az eddigi polgármester, Kovács Gyuláné 41 százaléknyi voksot gyűjtött, míg Farkas Vilmosra a választók 4 százaléka szavazott. A négytagú testületbe 15 jelölt közül új képviselőket is választottak a település lakói. A most bekerült tagok valamennyien függetlenek, ketten az eddigi képviselő-testületben is tagok voltak.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu