Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 22.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Hiányosságok négy nemzetiségi önkormányzatnál
A görögök, az örmények, az ukránok és a romák gazdálkodásában fedezett fel szabálytalanságokat az ÁSZ

Szabálytalanságokat talált az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a görög, az örmény, az ukrán és a roma országos nemzetiségi önkormányzat gazdálkodásában; vezetőiknek 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük. Az ÁSZ a négy önkormányzat 2010 és 2014 első féléve közötti belső kontrollrendszerét, pénzügyi és vagyongazdálkodását értékelte annak az átfogó vizsgálatnak a részeként, amely mind a 13 országos nemzetiségi önkormányzatra kiterjed.


Megállapítása szerint az Országos Roma Önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodása, valamint a belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése csak részben felelt meg a jogszabályi előírásoknak.

A számvevőszék hiányosságokat állapított meg az államháztartás alrendszeréből kapott támogatások felhasználásában és elszámolásában, valamint az önkormányzat által nyújtott támogatások pályáztatása, elszámoltatása, felhasználásának ellenőrzése terén is.

A működési támogatásokról, illetve azok felhasználásáról nem vezettek a jogszabályi előírások szerinti elkülönített nyilvántartást. A működési támogatás 2011-2012. évi felhasználásáról nem készítettek jogszabály szerinti beszámolót, míg a 2013. évi felhasználást nem az előírt tartalommal mutatták be – áll a jelentésben.

A jogszabály értelmében a másik három önkormányzatnak is intézkedési tervet kell készítenie.

A Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata ellenőrzése során egyebek mellett azt állapították meg, hogy a belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése összességében nem volt megfelelő, a nemzetiségi önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodása pedig részben felelt meg a jogszabályi előírásoknak.

Az Országos Örmény Önkormányzat vizsgálatáról azt írták: pénzügyi gazdálkodása részben, vagyongazdálkodása pedig nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak. A belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése összességében nem volt szabályszerű.

Az Ukrán Országos Önkormányzat ellenőrzése során azt állapították meg, hogy pénzügyi és vagyongazdálkodása részben felelt meg a jogszabályi előírásoknak, míg a belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése összességében nem volt szabályszerű.

Az ÁSZ egy héttel korábban, szeptember 10-én tette közzé a szlovén, a horvát, a szerb és a szlovák országos nemzetiségi önkormányzat gazdálkodásának ellenőrzéséről készített jelentését; ezeknél a vizsgálatok során kisebb szabálytalanságokat találtak.

Domokos László, az ÁSZ elnöke akkor azt mondta, hogy a 13 országos nemzetiségi önkormányzat gazdálkodását az elmúlt 25 évben önálló témaként egyetlen szervezet sem ellenőrizte, ez tette indokolttá 2013-ban az ellenőrzéseik megindítását.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu