Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kezdődik az Európai Mobilitási Hét eseménysorozata
Idén már száznyolcvanegy hazai település csatlakozott az országos szemléletformáló kampányhoz

„A kormány környezetvédelmi, egészségügyi, közlekedésszervezési és közérzeti okokból is elkötelezetten támogatja a fenntartható közlekedési módok minél szélesebb körű térnyerését” – mondta Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár 2015. szeptember 16-án, az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap nyitórendezvényén.


A szeptember 16-22. között megrendezendő kampány célja, hogy az önkormányzatokat fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére, a lakosságot pedig a rendelkezésre álló közlekedési eszközök használatára és kombinálására ösztönözze.

Tasó László kiemelte: „Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap nem egy autóellenes kampány: csupán arra szeretnénk ráirányítani az emberek figyelmét, hogy nem feltétlenül a legkényelmesebbnek tűnő közlekedési megoldás a legjobb. Kis odafigyeléssel és tudatossággal úgy tervezhetjük meg utazásainkat, hogy időt, pénzt takarítunk meg, kevésbé terheljük meg a környezetünket és a saját egészségünkért is tettünk valamit.”

Csépke András, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója beszédében úgy fogalmazott: „A vasúttársaságnál a szakmai működés reformja és az utasbarát szemlélet kiterjesztése jelenleg is folyik, amit fejlesztéseink és eredményeink is tükröznek: a motorvonatflottánk folyamatosan bővül, közben az északkelet-magyarországi régióban külföldről beszerzett, használt kocsikkal emeltük a szolgáltatás színvonalát. A felújított vonalainkon utasainkat egyre több P+R és B+R parkoló várja, és természetesen kerékpárszállítási lehetőségeket is biztosítunk számukra a járatainkon.”

Kameniczky Ákos, a Volánbusz Zrt. forgalmi igazgatója elmondta: „A VOLÁNBUSZ Zrt. kiemelten fontosnak tartja az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap rendezvénysorozatot, mivel nemcsak gondolnunk, hanem tennünk is kell gyermekeink jövőjéért. Társaságunk elkötelezett híve környezetünk megóvásának, ugyanakkor törekvéseink mozgatórúgója az, hogy egyre korszerűbb járműparkunkkal biztonságos, kulturált, megbízható és kiszámítható utazási lehetőséget biztosítsunk, érdemi alternatívát kínálva az egyéni közlekedéssel szemben. Reményeink szerint a mostani rendezvénysorozat alkalmával számos autós dönt majd úgy, hogy kipróbálja a VOLÁNBUSZ Zrt. szolgáltatásait, és a tapasztalatok hatására a későbbiekben is egyre többször választják majd a közösségi közlekedést.”

Dabóczi Kálmán, a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója a fővárosi Autómentes Hétvége kapcsán hangsúlyozta: „Minden ügyfél számára egyenlő esélyeket teremtünk. A Budapesti Közlekedési Központ ezért messze több mint közlekedésszervező cég, mobilitás-menedzseri szerepet tölt be. Feladatunk sokkal több, mint csupán a közösségi közlekedés megrendelése és szervezése: mi teremtjük meg a különböző közlekedési módok között az összhangot és az átjárhatóságot, ugyanakkor a fővárosban zajló fejlesztéseket is összehangoljuk.”

Csiba Péter, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezendő MVM Energia Futammal kapcsolatban elmondta: „Örömmel állunk főtámogatóként az Európai Mobilitási Hét mellett, mivel teljes mértékben egyetértünk a rendezvénysorozat céljaival és üzeneteivel. Saját rendezvényünkkel, az 5. MVM Energia Futammal, ahol nem hagyományos meghajtású járművek versenyeznek egymással, mi is igyekszünk kivenni részünket a környezetvédelem és a fenntarthatóság népszerűsítéséből.”

A fejlesztési tárca nemzeti koordinátorként idén tizennegyedik alkalommal vezényli le az országos szemléletformáló kampányt, amely a fenntartható és környezetbarát városi közlekedésre hívja fel a figyelmet. Az európai eseménysorozat témája ezúttal az intermodalitás, multimodalitás. Jelmondata – „VálasszVáltsVariálj!” - arra ösztönzi az embereket, hogy gondolják át a rendelkezésre álló közlekedési lehetőségeket, válasszák az utazásukhoz a legmegfelelőbbet és kombinálják a közlekedési módokat.

Idén rekordszámú, eddig összesen 181 hazai település regisztrált a kampányba való részvételre, vállalva ezzel a fenntartható mobilitáshoz kapcsolódó rendezvények megszervezését.

Az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozat záró eseménye az Autómentes Nap. A fővárosban, az Andrássy út gyalogos forgalom előtt megnyitott szakaszán rendezik meg az Autómentes Hétvégét szeptember 19-20-án. A kampány keretében országszerte 155 település vállalta, hogy Autómentes Napot szervez egy vagy több területet lezárva az autóforgalom elől.

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap programjairól a itt tájékozódhatnak az érdeklődők.

Forrás: NFM

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu