Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Befektetőbarát Település Program indul októbertől
A Nemzeti Befektetési Ügynökség a nemzetközi és hazai beruházások fogadására készítené fel az önkormányzatokat

Szeptember végéig jelentkezhetnek az önkormányzatok arra a képzésre, amelyen felkészítik a településeket a nemzetközi és hazai befektetők megnyerésére. A beruházások ösztönzésének elméleti alapismeretei mellett gyakorlati tanácsokkal is ellátja a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a települések képviselőit. 


Befektetőbarát település program indul októberben, amelynek keretében elméleti és gyakorlati ismeretek átadásával készítik fel a településeket a nemzetközi és hazai beruházások fogadására – jelentette be 2015. szeptember 16-án Ésik Róbert, a HIPA elnöke.

Elmondta: a HIPA által kezelt jelentősebb nemzetközi beruházási projektek egyre nagyobb mértékben települnek a vidéki városokba. A befektetőknek szóló üzenetek egységesítése érdekében szükség van a befektetők számára vonzó és stratégiai fekvésű települések képviselőinek professzionális felkészítésére is – tette hozzá.

A 2015 októberében kezdődő – a HIPA által térítésmentesen biztosított – programsorozat három oktatási napból áll, melyek mindegyike egy adott témára épül. Az előadások havi rendszerességgel követik egymást. A főbb témák például a befektetésösztönzési ismeretek, a településmarketing, az eredményes kommunikáció, kiegészítve a HIPA gyakorlati tapasztalataival és tanácsaival.

A képzést követően a résztvevők egy pályázati anyag megírásával adnak számot tudásukról. A beérkezett anyagokat először szakemberek értékelik ki, ezt követően a legfelkészültebb településeken diplomatákból álló delegáció tesz látogatást, hogy a települések gyakorlati tudásra is szert tehessenek. A program zárásaként ünnepélyes díjátadóra kerül sor 2016 januárjában.

A képzésen való részvétellel – az elméleti és gyakorlati tudás megszerzésén túl – a települések jogosulttá válnak a Befektetőbarát Település logó és cím használatára a saját kommunikációs tevékenységük során. A HIPA a jelentkezéseket 2015. szeptember 30-ig várja. A program lebonyolításában szakmai támogató partnerként a Megyei Jogú Városok Szövetsége is közreműködik.

Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára elmondta, a program lehetőség arra, hogy az ügynökség elmélyítse kapcsolatát az önkormányzatokkal.

A program itt lehet jelentkezni.

 Forrás: Pr7/HIPA

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu