Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Több mint 30 programmal köszönt be a GödöllŐsz
Idén először rendezik meg a szeptember 11-től október 3O-ig tartó kulturális eseménysorozatot

Gödöllő városa első alkalommal rendezi meg a GödöllŐsz Fesztivált, ami szeptemberben és októberben a megszokottnál is színesebbé varázsolja a kulturális kínálatot. A 2015. szeptember 11-től október 3O-ig tartó rendezvénysorozat az újdonságok mellett összefog több már népszerű gödöllői rendezvényt, mint például a Belvárosi Napok, a Múzeumok Őszi Fesztiválja és a Liszt Fesztivál eseményeit.


A GödöllŐsz programsorozat több mint 30 művészeti rendezvényt foglal magába. A nyitóesemény a Gödöllői Szimfonikus Zenekar Áriaest á la Rossini című műsora lesz szeptember 11-én 19 órakor a kastély lovardájában. Az előadáson népszerű gödöllői és Gödöllőhöz kötődő művészek (Herczenik Anna, Kaján Katalin, Cser Krisztián és Xavier Rivadeneira) tolmácsolásában csendülnek fel Rossini, Puccini, Mozart, Verdi, Cilea, Leoncavallo és Boito népszerű áriái. Az operarajongók nagy örömére szeptember 27-én a Figaro is bemutatásra kerül a Művészetek Házában, a Magyar Állami Operaház vendégjátékaként.

A komolyzenét szerető közönség bőséges kínálatból válogathat, hiszen két rangos rendezvénysorozatra is sor kerül: a XVII. Gödöllői Nemzetközi Hárfa Fesztivál a hangszert kimagaslóan megszólaltató művészeit vonultatja fel október 9-11. között, a Liszt Fesztivál keretében pedig október 24-28-ig koncertet ad többek között Bogányi Gergely és a Jávorkai kvartett, s a rendezvényre városunkba érkezik a nemrég bemutatott „Bogányi zongora” is. A zenei programokból természetesen nem maradhatnak ki a gyerekek sem, nekik október 18-án Halász Judit ad koncertet.

A színházbarátok számára is bőséges lesz a választék. Rejtő Jenő Szőke ciklon című művét Szente Vajk rendezésében láthatja a gödöllői közönség szeptember 12-én és 13-án 16 órakor. Lional Bárt Olivér című világhírű Broadway musicalje – amit élő zenei kísérettel mutat be szeptember 19-én és 20-án a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete – igazi csemegének ígérkezik, épp úgy, mint a Garabonciás Színtársulat által színpadra kerülő Cyrano, amit ugyanitt mutatnak be október 3-án. A színházi bemutatók sorát a Club Színház produkciói is gazdagítják.

A GödöllŐsz fesztivál keretében több kiállítás is várja majd az érdeklődőket. Ekkor nyílik meg többek között a Gödöllői Városi Múzeumban Üzenet a távoli szigetvilágból – Polinézia művészete – címmel az Ignácz Ferenc gyűjteményéből készülő tárlat szeptember 29-én és Szigeti Tamásnak a magyar zenészekről készült évtizedekkel ezelőtti és mai portréit bemutató tárlat, aminek megnyitójára október 1-jén kerül sor a Művészetek Házában.

Forrás: godollo.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu