Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Átadták a látogatóknak a felújított Csókakői Várat
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. összesen 182 millió forintot költött a fejlesztésekre

A XVII. Csókakői Várjátékok kezdetét megelőzően, 2015. szeptember 3-án L. Simon László miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, valamint Törő Gábor országgyűlési képviselő és Marjay Gyula, az MNV Zrt. főigazgatója adták át a felújított Csókakői Várat.


L. Simon László fantasztikus kezdeményezésnek nevezte a Csókakőn történt fejlesztéseket, amely egységbe és szövetségbe kovácsolta a politikai vezetőket és a lelkes, helyi lokálpatriótákat. „A környék hosszú távú fejlődésének az egyik legnagyobb lehetősége a táj adottságaira, az épített és a természeti környezet értékeire, valamint a borászati hagyományokra épülő turizmus” – fogalmazott. Hozzátette, a Nemzeti Várprogramnak köszönhetően további források állnak rendelkezésre a Csókakői Vár fejlesztésére.

Marjay Gyula köszöntőjében elmondta: 2013-ban a kaputornyot, 2014-ben pedig a kápolnát adták át. Idén a kapitányi híd, az ágyúállás, a pénztárfülke, és a felüljáró újult meg. Ahogy fogalmazott, a számok magukért beszélnek, hiszen az utóbbi évek során az MNV Zrt. összesen 182 milliót költött a fejlesztésekre. A főigazgató úgy fogalmazott, „Nem konzerválni kell a romokat, hanem inkább újra élettérré alakítani”.

Törő Gábor országgyűlési képviselő köszönetet mondott L. Simon László miniszterhelyettesnek, aki nagy segítségére volt a pályázati lehetőségek feltárásában és lebonyolításában. A képviselő a környék turisztikai jelentőségét hangsúlyozta. „Olyan fejlesztési források jönnek turizmusra, gazdaságra és az egész történelmi borvidékre, amelyekre méltán lehetünk büszkék” – tette hozzá.

L. Simon László emlékeztette rá, augusztusban megjelent a Nemzeti Kastély- és Várprogram turisztikai célú fejlesztéseinek felhívása 33 milliárd forintnyi keretösszeggel, amelyből számos vár és kastély újulhat meg a közeljövőben Magyarországon.

Forrás: kormany.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu