Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Milyen fejlesztésekkel tehetők „okossá” a városok?
Az Európai Digitális Menetrend szerint haladva – Szakmai workshop Budapesten

Okos városok - Smart Cities témakörében rendez szakmai workshopot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az Európai Bizottság szeptember 22-én, a budapesti Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara épületében. A rendezvény fő célja, hogy az Európai Digitális Menetrendben megjelölt feladatokkal kapcsolatos tagállami előrehaladásról és a jövőbeli célkitűzésekről párbeszéd alakuljon ki Brüsszel és Budapest között.


Az Európai Unió 2020-ig szóló gazdaságfejlesztési, növekedési stratégiájának részét képező Európai Digitális Menetrend programjai közé tartoznak az intelligens városok kialakítását támogató projektek, amelyek célja a városi élet hosszú távú fenntarthatóságának megteremtése a legmodernebb infokommunikációs eszközök alkalmazásával - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében.

Olyan innovatív fejlesztések tehetnek „intelligensebbé" egy várost, amelyek például a városi infrastruktúrák (a közlekedés vagy az energia-, áram- és vízellátás) hatékonyságát növelik vagy a városi életet teszik könnyebbé az infokommunikáció segítségével: ilyenek lehetnek forgalom optimalizálási rendszerek, parkolóhely-menedzsmenthez szükséges eszközök, energiahatékonyságot támogató smart building és home alkalmazások, vagy a gyalogos és közösségi közlekedést segítő navigációs rendszerek is.

Az intelligens városok nemcsak ösztönzik a gazdasági növekedést a kis- és közepes vállalkozásoknak az új eszközök és rendszerek fejlesztésébe és kivitelezésébe történő bevonásával, hanem fejlettebb üzleti és együttműködési kultúra kialakulásához is hozzájárulnak.

Az intelligens városokról szóló workshopot Khalil Rouhana, a Digitális Menetrend magyarországi nagykövete, az Európai Bizottság Információs Társadalom és Média Főigazgatóság Digitális Tartalom és Kognitív Rendszerek Igazgatóságának vezetője nyitja meg és elnököli. A rendezvényen jelenleg már folyamatban lévő, európai és hazai okosváros-projektek vállalkozói, önkormányzati és lakossági képviselői is beszámolnak tapasztalataikról és a projektekhez kapcsolódó együttműködésekről. A magyar szakpolitikai vonatkozásokat és célkitűzéseket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviseletében Németh Mónika mutatja be.

A workshopra az érdeklődő önkormányzatok, vállalkozások és civil szervezetek képviselői a smartcities.workshop@nfm.gov.hu email címen regisztrálhatnak. A nyilvános rendezvényen való részvétel ingyenes.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu