Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Elkészült a gödöllői szennyvíztisztító korszerűsítése
A 1,253 milliós uniós támogatással megvalósult telep biztonsággal tisztítja a naponta érkező több mint 6300 köbméter szennyvizet

Befejeződött a gödöllői szennyvíztisztító telep korszerűsítése, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át 2015. augusztus 31-én Gémesi György polgármester és a projekt résztvevői jelenlétében. A 1,253 millió forintos európai uniós támogatással megvalósult beruházással olyan közműrendszer készült el, amely teljesen megfelel a jelenlegi jogszabályoknak és környezetvédelmi előírásoknak.


A beruházás hatalmas lépés a település életében, hiszen az 1970-es években épült és többször bővített, korszerűsített városi szennyvíztisztító telep technológiája fokozatosan elavult, teljesítménye már nem felelt meg a hatósági előírásoknak és nem tudta a településen keletkező szennyvízmennyiséget megfelelő módon kezelni.

Az elmúlt két év során megtörtént a telep technológiai korszerűsítése, amelyet új műtárgyakkal is bővítettek, a régi, elavult technológiát alkalmazó és még szükséges berendezéseket pedig fokozatosan leállították. A beruházás célja az volt, hogy tisztább és jobb minőségű tisztított szennyvíz hagyja el a telepet, ezáltal pedig az azt befogadó fiók Rákos-patak és a Gödöllő-Isaszeg közti tórendszer ökológiai feltételei kedvező irányba változzanak, továbbá hogy javuljanak a szennyvíztisztító működésének gazdaságossági feltételei. 
 
„Gödöllő város szennyvíztisztító telepének 1,253 milliárdos támogatással megvalósuló fejlesztése jelentős változás településünk életében. Az önkormányzat által biztosított több mint 100 millió forintos önrész is hozzájárul a megújulásához, melynek eredményeként jelentősen javul a kibocsátott szennyvíz minősége. A tisztább kibocsátott víz a Fiók Rákos-patakba érkezik és hozzájárul a környező Gödöllői-Isaszegi tórendszer (Malom-tavak) jobb vízminőségéhez. Reményeink szerint a szennyvíztisztító telep korszerűsítése után a tavak rekultivációja is megtörténik, mely szebb természeti környezetet eredményez. A teljes projekt a jogszabályi előírások teljesítésén túl kiemelten segíti Gödöllő város környezetének védelmét is” – mondta Gémesi György, Gödöllő polgármestere. 

„Gödöllőn, a mai napon egy olyan szennyvíztisztító telepet adunk át a városnak, amely európai viszonylatban is a legkorszerűbb technológiát alkalmazza. A beruházás során nemcsak felújítottuk a meglévő telepet, de új technológiai elemmel is bővítettük, aminek eredményeképp a telep tisztítási hatásfoka megfelel az előírásoknak, így ma már minden körülmény adott a szebb természeti környezetet eredményező további fejlesztések megkezdéséhez.” – emelte ki Csohány András, az A-Híd Zrt. ügyvezető igazgatója. 

„A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. már évtizedek óta üzemelteti Gödöllőn a szennyvíztisztító telepet. Az utóbbi években egyre több problémát okozott, hogy az elavult rendszerekkel megfelelő minőségű szolgáltatást nyújtsunk. A mostani fejlesztéssel egy olyan közmű jött létre, amely biztonsággal tisztítja meg a naponta beérkező több mint 6300 köbméter szennyvizet, és hosszú időn keresztül számolhatunk azzal, hogy nem találkozunk a korábban előforduló problémákkal” – mondta Balogh Zsolt, a DMRV Zrt. műszaki igazgatója. 

Gödöllő Város Önkormányzata 2011. október 20-án írt alá támogatói szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel. Ennek értelmében Gödöllő Város Önkormányzata 1,253 milliárd forintos pályázati támogatást kapott, amelyet az Európai Unió Kohéziós Alapja és Magyarország központi költségvetése közösen finanszírozott. A közel 108 millió forintos pályázati önrészt Gödöllő Város Önkormányzata saját forrásból biztosította a beruházáshoz.

Forrás: godollo.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu