Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Van polgármester, aki befogadná a menekülteket
Siklósnagyfalu első embere úgy látja, egy menekülttábor befogadása esetén rengeteg fejlesztést lehetne végrehajtani településén

Akár egy menekülttábor befogadását is elképzelhetőnek tartja Siklósnagyfalu polgármestere, ha ez azzal járna, hogy fejlesztési pénzekhez jutnak. Kosztics József, a Baranya megyei település első embere beszámolt róla, a belterületükön jelenleg rosszak az utak, nincs szennyvízelvezetés és gázellátás – írja a Magyar Nemzet Online.


A polgármester ugyanakkor úgy látja, hogy egy menekülttábor befogadása esetén rengeteg fejlesztést lehetne végrehajtani: míg Martonfán 3,7 milliárdért építik fel a létesítményt, Siklósnagyfalu sokkal rosszabb helyzetben van, náluk már egymilliárd forintból csodát lehetne tenni.

A település jelenleg szinte minden fejlesztési pályázaton tartaléklistára kerül, alig tudnak valamit javítani az infrastruktúrájukon. Mindebből kifolyólag – ahogy azt korábban már a Bama.hu-nak is megemlítette – polgármesterként úgy látja, a folyamatosan növekvő lélekszámú településnek hasznára válna egy, a Martonfára tervezetthez hasonló konténerváros befogadása.

Kosztics József a reménybeli beruházások mellett más lehetséges pozitív hatásokat is felsorolt: szerinte a tábor közvetlenül és közvetetten is képes lenne munkahelyeket teremteni, sőt, a várható erősebb rendőri jelenlét miatt a közbiztonság is javulhat. A dolgoknak van azonban árnyoldala is: a polgármester leginkább a befogadandó migránsok egészségügyi állapota miatt aggódik.

Mindez azonban csak elmélet, hivatalos megkeresés sem a falu, sem a Belügyminisztérium részéről nem történt, Kosztics Józsefék ugyanis eldöntött tényként kezelik, hogy a terveknek megfelelően a szintén Baranya megyei Martonfán, és a Zala megyei Sormáson épül menekülttábor. Ettől függetlenül a polgármester már arról is beszámolt, hogy helyet is tudnának biztosítani egy ilyen létesítménynek, mégpedig az elhagyatott, külterületen található Cigánygödör nevű településrészen.

Konkrétumokról Kosztics szerint viszont csak akkor lehet beszélni, ha valós tervek vannak, és lehet látni, hogy egy menekülttábor befogadása esetén a kormány mennyivel támogatná a Baranya megyei települést. Eddigi személyes tapasztalatai alapján úgy látja, ha elegendő fejlesztési pénzt kapnának, a falu lakosai is elfogadnák a befogadóállomás megépítését. Jelenleg zajlik a lakók véleményének meghallgatása, de ha komolyra fordulnának a dolgok, akár népszavazást is kiírnának a kérdésről.

Ismert, a kormány augusztus elején döntött két új befogadóállomás megépítéséről Sormáson és Martonfán. Csakhogy az ötlet finoman szólva sem aratott osztatlan sikert, Bosnyák Attila, Martonfa polgármestere a köztársasági elnökhöz fordult, és petíciót is vitt a Sándor-palotába.

Forrás: MNO

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu