Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A kerékpárosbarát településekért és munkahelyekért
A bírálóbizottság idén új szempontokat is mérlegel

Szeptember végéig lehet benyújtani a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által idén ötödik alkalommal meghirdetett Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat. A tárca városok, községek, munkáltatók és intézmények példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit ismeri el a kitüntető címek odaítélésével.


Hazánk egyre több településén tartják fontosnak a kerékpáros közlekedést, a kerékpárosok helyzetének javítását. Az önkormányzatok lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek, hogy a biciklizést valódi közlekedési alternatívává és élménnyé tegyék. Ezzel párhuzamosan nő a kerékpáros közlekedés népszerűsítésének hasznait felismerő cégek száma is. A kerékpáros életformát támogató cégek kedvező képet alakíthatnak ki magukról, és így akár forintra váltható előnyhöz is juthatnak versenytársaikkal szemben. Közvetlen és azonnali költségmegtakarítást jelent a munkaadónak, ha kerékpártárolókat épít és tart fenn a gépkocsi beállók helyett.

A kormányzat bátorítja a települések és munkahelyek kerékpárosbarát környezet és infrastruktúra kialakítását célzó kezdeményezéseit. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ezeket az erőfeszítéseket jutalmazza az immár ötödszörre meghirdetett Kerékpárosbarát Település (KBT) és Kerékpárosbarát Munkahely (KBM) pályázatokkal.

Újdonság a korábbi évek kiírásaihoz képest, hogy a bírálóbizottság a már megszokott infrastrukturális, kommunikációs és stratégiai szempontok mellett sport, turisztikai és rekreációs szempontokat is mérlegel az elismerések odaítélésénél. A címet korábban elnyert településeknek és munkahelyeknek egy, a 2011-es pályázati kiírás kritériumrendszerét figyelembe vevő beszámoló elkészítésével meg kell újítaniuk azt. A Kerékpárosbarát Települések és Kerékpárosbarát Munkahelyek többletpontokat kapnak az Új Széchenyi Terv kerékpáros közlekedésfejlesztési pályázatainak elbírálása során - adja hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A pályázati adatlap itt található:

www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium/hirek/palyazat-kerekparosbarat-telepuleseknek-es-munkahelyeknek

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu