Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Újra megválasztottak két dunántúli polgármestert
Vindornyafokon Hág Attila, Magyarkeresztúron Németh Erzsébet folytathatja településvezetői tevékenységét

Két településen tartottak időközi polgármester-választást 2015. augusztus 16-án. A Zala megyei Vindornyafokon az eddigi polgármestert, Hág Attilát, míg a Győr-Moson-Sopron megyei Magyarkeresztúron szintén az eddigi polgármestert, Németh Erzsébetet választották meg településvezetőnek. Mindketten független jelöltekként indultak a választáson.


Vindornyafok

Az eddigi polgármestert, az egyetlen jelöltként indult Hág Attilát (független) választották meg újból Vindornyafok települési vezetőjének a zalai településen, ahol új képviselő-testületet is választottak. Vindornyafokon az eddigi testület önfeloszlatása miatt kellett időközi polgármester- és képviselőválasztást kiírni, mert a képviselők úgy ítélték meg, hogy nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel.

Cseh Marianna körjegyző az MTI-nek vasárnap elmondta: a választói névjegyzékben szereplő 121 lakosból 49-en szavaztak. A polgármesterre 45, a képviselőkre 46 érvényes voksot adtak le. A polgármesteri tisztségre egyetlen jelöltként az eddigi vezetőt, Hág Attilát választották újra. A képviselő-testület négy új tagját hat, a korábbi testületben nem szereplő független jelölt közül választhatták ki Vindornyafok lakói.

Magyarkeresztúr

A függetlenként induló Németh Erzsébetet, a Győr-Moson-Sopron megyei Magyarkeresztúr eddigi polgármesterét választották újra a község vezetőjévé a faluban megrendezett időközi önkormányzati választáson – tájékoztatta az MTI-t a helyi választási iroda vezetője. Magyarkeresztúron azért kellett időközi választást tartani, mert a község képviselőtestülete májusban kimondta feloszlását, miután három képviselő nem tudott együtt dolgozni a tavaly októberben megválasztott településvezetővel, Németh Erzsébettel.

Szele Balázs, aki a település jegyzője is egyben közölte, hogy a 411 választásra jogosult polgár közül 225 adta le szavazatát, ami 54,7 százalékos részvételi arányt jelent. Németh Erzsébet 112 voksot kapott, ami 49,7 százalékos eredményt jelent. Kihívójára, a szintén függetlenként induló Foki Tiborra 97-en szavaztak, ami a szavazatok 43,1 százaléka. Ugyanakkor 16 szavazat érvénytelennek bizonyult – mondta az irodavezető. Az időközi önkormányzati voksoláson megválasztották a község négy képviselőjét: ketten tagjai voltak az előző testületnek is. A posztokért 12 független jelölt indult.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu