Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Három településen választottak új polgármestert
A cserháthalápi Dócs Dávid győzelmével tovább nőtt a jobbikos településvezetők száma

Három településen tartottak időközi polgármester választást 2015-augusztus 9-én az országban. A Pest megyei Tápiószelén Kovács Ferenc, Tápiószeléért Társas Kör jelöltje, a Somogy megyei Szentbalázson a független Tornyos Gábor, a Nógrád megyei Cserháthalápon pedig Dócs Dávid, a Jobbik Magyarország Mozgalom jelöltje kapta a legtöbb szavazatot.


Tápiószele

A 2014-es választások előtt polgármesterként már dolgozó Kovács Ferenc győzött a Pest megyei Tápiószelén tartott időközi voksoláson, ahol a városvezető mellett új képviselő-testületet is választottak – tájékoztatott az előzetes eredmények alapján a település jegyzője.

Csoma Sándor elmondta, hogy a 6010 lakosú településen azért kellett időközi választást tartani, mert a képviselő-testület április 28-án feloszlatta magát. A városvezetői székért hárman indultak, közöttük a hivatalban lévő Majoros Tibor (Tápiószelei Polgárok Egyesülete), illetve elődje, Kovács Ferenc (Tápiószeléért Társas Kör). A harmadik, független jelölt Sáfárné Tóth Klementina Teréz volt.

A választásra jogosult mintegy 4900 polgár közel 50 százaléka járult az urnákhoz. Az előzetes eredmény szerint az 50 százalék körüli részvétel mellett lebonyolított voksoláson a szavazatok 44,8 százalékát Kovács Ferenc kapta, így visszaszerezte hivatalát. Nyomában a jelenlegi polgármester, Majoros Tibor végzett 42,7 százalékkal, míg Sáfárné Tóth Klementina Terézre 12,4 százaléknyi szavazat jutott.

A 8 tagú képviselő-testületbe 22-en szerettek volna bejutni; közülük 16-an a két helyi jelölőszervezet színeiben, a többiek függetlenként. A rájuk leadott voksok összesítése még tart – mondta a jegyző.

Szentbalázs

Tornyos Gábort (független) választották polgármesternek a Somogy megyei Szentbalázson. Patakiné Kercsó Szilvia, a helyi választási iroda vezetője a szavazatok összeszámolását követően elmondta: az időközi önkormányzati választáson a névjegyzékben szereplő 257 helyi lakos közül 142-en adták le szavazatukat a két független jelöltre. A szavazatok között egy érvénytelen volt.

Tornyos Gábor eddigi alpolgármester 103, Androsics Ferencné, a képviselőtestület tagja 38 voksot kapott. A 314 lakosú település most megválasztott vezetője társadalmi megbízatásban látja el a polgármesteri teendőket. Szentbalázs korábbi polgármestere, a független Csutorás Gábor május 15-én egészségi okokra hivatkozva mondott le posztjáról.

Cserháthaláp

Dócs Dávidot, a Jobbik Magyarország Mozgalom jelöltjét választották a Nógrád megyei Cserháthaláp polgármesterévé – közölte a község jegyzője. Czuczi Jánosné elmondta: a 76 százalékos részvétel mellett megtartott voksoláson az öt induló közül Dócs Dávid 124 szavazatot kapott, így ő lett Cserháthaláp új polgármestere. A három független jelölt közül Tor Ferenc 88, Bartáné Csordás Anita 10, Gyimesi Krisztián 4 voksot szerzett. A Magyar Munkáspárt jelöltje, Rácz Tihamérné nem kapott szavazatot. Cserháthaláp 296 választópolgára közül 225 vett részt az időközi polgármester választáson – tette hozzá a jegyző.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu