Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Közös stratégiával a menekülttáborok építése ellen
Sormás és Martonfa válságstábot hoz létre, hogy összehangolják a táborok elleni demonstrációikat

Közös stratégiát dolgoznak ki az ideiglenes menekülttáborok építése ellen a Zala megyei Sormás és a Baranya megyei Martonfa vezetői. Mindkét településen egy kormányrendelet írta elő, hogy egy ideiglenes befogadóállomásnak kell épülnie. A települések lakói attól tartanak, ha a menekülttáborok megépülnek, romlik majd a közbiztonság – tudósít a HírTV.


A falubusszal érkezett a Zala megyei Sormásra a több mint 160 kilométerre fekvő, Baranya megyei Martonfa lakóinak egy csoportja. Mindkét településen menekülttábort akar kialakítani a kormány. A két falu most közös válságstábot hoz létre, hogy összehangolják a táborok elleni demonstrációikat.

„Szerintem 98 százalékos tiltakozás van a faluban ez ellen, és hála Istennek teljesen mindegy, hogy itt az ember baloldali vagy jobboldali. Azt szeretném, hogy az egész ország végre felébredjen és olyan legyen, mint Martonfa. Amikor nemzeti érdek forog kockán, akkor mindenki tegye félre, hogy milyen pártállású, és a magyar nemzet érdekeit képviselve kiálljunk egymásért, magyarok” – mondta Bosnyák András, Martonfa polgármestere.

Mindkét település lakói felháborítónak tartják, hogy nem egyeztettek velük a menekülttáborok telepítéséről. Sormás alpolgármestere szerint a menekültek nem az ő problémájuk, így a megoldást sem nekik kell megtalálni.

„Világos kényszerhelyzet, de ha már kényszerhelyzet, jobban fel kellett volna készülni, például zárttá kellene tenni a tábort addig, amíg nem tisztázott a menekültek státusza, hogy ki tényleges menekült, vagy ki betörő, rabló, vagy más szándékkal jött ide, addig nem szabad erre az országra szabadítani a menekülteket” – fogalmazott Póczai Zoltán, Sormás alpolgármestere.

A sormási civilek hálásak a martonfaiak látogatásáért. „Nagyon szépen köszönöm, hogy olyan emberek nyújtanak segítséget, akik egyébként is a mélyvízben vannak, és nekik is segítség kellene, és őtőlük kapjuk az első mentőmellényt. Ez nagyon jeles, köszönöm szépen” – hálálkodott Lenkovits Zoltán, a sormási civil válságstáb szóvivője.

Bár a kormány ígérete szerint a táborok csak ideiglenesek lesznek, az ott lakók féltik a közbiztonságot, így tovább tiltakoznak. 

Forrás: HírTV - MNO

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu