Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Új intézmény a közszolgálati szakemberek képzésére
Parlament előtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem működéséről szóló törvény

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az Országgyűlés elé terjesztette a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről, valamint a közigazgatási, rendészeti és katonai felsőoktatásról szóló törvényjavaslatát. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2012. január 1-jétől a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetemből kiváló Közigazgatás-tudományi Kar jogutódjaként jön létre.


Az egyetem létrehozása - melyről a kormány még tavaly decemberben döntött - jelentős lépés a közigazgatás reformjában, mivel az intézmény olyan felsőfokú közszolgálati szakembereket fog képezni, akik az új nemzedékét adhatják a jó államnak. Az új egyetem létesítésével hatékonyabb lesz a közszolgálat személyi állományának minőségi fejlesztése. Az egyetem utat nyit egy integráltabb képzési szerkezetnek az alapképzések, mesterképzések, doktori képzések, szakirányú továbbképzések és az átképzések területén - adja hírül a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

Az NKE létrehozásával a közigazgatás, a rendőrség, a honvédség és a diplomáciai szolgálat között amúgy is meglévő átjárást a képzés szempontjából is meg lehet alapozni. Lesz egy olyan közös törzsanyag, amelyet kötelessége lesz megtanulni a rendőrtisztnek, a katonatisztnek, a diplomatának és a kormánytisztviselőnek tanulóknak is, ám a szakmaspecifikus tárgyakat ugyanúgy megtanulnák a hallgatók.

Az új egyetem székhelye Budapesten lesz, a jogelőd intézmények alkalmazottainak és hallgatóinak jogviszonya az új egyetemen folyamatos. A már elindult alap- vagy mesterszakokon, szakirányú továbbképzési szakokon, szakképzési programokban, valamint doktori képzéseken a képzés folytatásának feltételeit biztosítják egészen addig, amíg a korábban felvett hallgatók nem fejezik be tanulmányaikat azon a szakon, amelyen azt megkezdték.

A törvényjavaslat tartalmazza az Egyetemmel kapcsolatos fenntartói jogokra, finanszírozására, az Egyetem irányítására, szervezetére és működésére, valamint az oktatók és a hallgatók jogállására vonatkozó speciális szabályozást. A javaslat emellett a jogelőd intézményekre vonatkozó speciális szabályokat és a közigazgatási, a rendészeti és a katonai felsőoktatás jogi kereteinek megteremtését is tartalmazza.

Az egyetem fenntartói testülete már áprilisban megtartotta alakuló ülését. 2012. január 1-jétől ideiglenes szenátus gyakorolja majd az új egyetem szenátusának jogköreit, az intézménynek pedig 2012. december 31-ig kell új szenátust választania. A javaslat szerint a szenátus 35 fős, melynek tagjai a dékán, a rektor, valamint karonként két egyetemi tanár vagy docens, két adjunktus vagy tanársegéd, egy tanár és két egyéb munkakörben foglalkoztatott, delegált tagjai pedig a hallgatói önkormányzat elnöke és a kari hallgatói önkormányzatokból 3-3 hallgató, valamint karonként egy reprezentatív képviselő.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu