Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 







































eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ki kell használni a folyóink adta lehetőségeket
Charta Európa vízparti fővárosainak együttműködéséről

Hutiray Gyula városfejlesztési főpolgármester-helyettes és Vitézy Dávid a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója Budapest város képviseletében szeptember 16-án Brüsszelben aláírták az európai vízparti fővárosok együttműködéséről szóló kiáltványt. A Charta legfőbb célja a folyók adta lehetőségek minél szélesebb körű kihasználásának elősegítése a városi logisztikában és áruszállításban.


A Fővárosi Önkormányzat és a BKK támogatja a Charta célkitűzéseit, hiszen Budapesten a Duna fővárosi szakasza nem csak a közösségi közlekedés, hanem az áruszállítás tekintetében is számtalan kiaknázatlan lehetőséget rejt magában. A Charta aláírásának aktualitást ad, hogy a Fővárosi Közgyűlés augusztus 31-én a BKK-t bízta meg a dunai rakpartok városfejlesztési és hasznosítási koncepciójának elkészítésével.

Városonként (Berlin, Bécs, Brüsszel, Budapest, Párizs) két aláíró látta el kézjegyével a dokumentumot az Európai Bizottság képviselőjének jelenlétében, Budapestet a Főváros nevében Hutiray Gyula főpolgármester-helyettes és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója képviselte.

A Charta aktualitását az adja, hogy a városi közlekedés problémáinak európai dimenziói nemrégiben ismét a figyelem középpontjába kerültek. 2009-ben az Európai Bizottság készített egy városi mobilitással foglalkozó akciótervet, a belga EU elnökség ideje alatt pedig konferenciát szervezett a városi teherszállításról. A Bizottság 2011. március 28-án hozta nyilvánosságra az Európai Unió közlekedéspolitikájáról szóló Fehér Könyvet, melyben az egyik legfontosabb kitűzött hosszú távú cél a széndioxid-mentes városi logisztika elérése a városközpontokban.

A transz-európai közlekedési hálózat (TEN-T) felülvizsgálatában fontos szerepet szánnak az európai fővárosoknak: a TEN-T áruszállítási hálózat fő csomóponti szerepeit ugyanis várhatóan e fővárosok fogják betölteni - olvasható a Budapesti Közlekedési Központ közleményében.

Az európai közlekedéspolitika fejleményeinek tekintetében, a fővárosok politikai és vízi közlekedési hatóságai a Charta aláírásával elkötelezik magukat arra, hogy a közlekedéspolitikájukat úgy alakítják, hogy a fenntartható közlekedési módok teherszállításban történő alkalmazásával, és a belvízi közlekedés pozíciójának megerősítésével a jövő TEN-T hálózatában betöltsék a nekik szánt csomóponti szerepet. A felhívás aláírásával ezen európai fővárosok a Bizottság által megfogalmazott célok elérésében élenjáró szerepet kívánnak betölteni és elérni, hogy az Európai Unió kiemelt figyelmet fordítson közlekedési és támogatási politikájában is a nagyvárosi folyók közlekedési szempontú fejlesztésére.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:



KIEMELT HÍREINK



Archívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 



Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu