Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. július 18.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kétszáz nyitott pályázat várja a cégeket

2007. 05. 15.

Az Új Magyarország Fejelsztési Terv (ÚMFT) végrehajtása során az idén mintegy 200 pályázati kiírás lesz nyitva - mondta Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) küldöttgyűlésén.


Bajnai gordon emlékeztetett arra, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében január óta 18 pályázati kiírást tettek közzé 59 milliárd forint keretre. Ebből 8 pályázati kiírás kifejezetten a mikro- és kivállalkozásoknak szól, a regionális operatív programokból pedig két régióban az ipari parkok fejlesztésére írtak ki pályázatot.

A kormánybiztos szólt arról, hogy az ÚMFT operatív programjairól folynak a tárgyalások az Európai Unióval, a nyár első felében lezárulnak az egyeztetések, ezt követően a kormány elfogadja a két évre szóló akcióterveket, és a nyár végén, az ősz elején dömping várható a pályázati kiírásokból.

Bajnai Gordon elmondta, hogy március óta 1 500 pályázat érkezett az eddig kiírt ÚMFT-pályázatokra, 20 milliárd forintot igényelve. A bírálatot követően eddig 250 pályázó, elsősorban kisvállalkozás nyert. A kormánybiztos beszélt arról is, hogy az ÚMFT pályázati rendszere új filozófia mentén működik.

A korábbi évekhez képest jelentős könnyítéseket vezettek be a biztosítékok és a bekért igazolások területén. Az egyszerűsítést szolgálja, hogy egyablakos ügyintézés. Az eddigi tapasztalatok alapján változtattak a kiírt pályázatok feltételein. A kormánybiztos ezek között említette, hogy meghosszabbították a beadási határidőket, a normatív alapon pályázható eddigi 5 millió forint értékhatárt 10 millióra emelték, reálértéken számított teljesítménynövekedést is bevezettek, a nagyvállalatok euróra vetítve is elszámolhatják a teljesítménynövekedést.

Bajnai Gordon elmondta, hogy még a nyáron kiírások jelennek meg az innováció fejlesztésére, köztük az info-kommunikációs technológiák támogatására, hálózati infrastruktúra terjesztésére valamint munkahelyi képzésre. Emlékeztetett arra, hogy a mikro cégeknek kiírt vállalati képzés nagyon népszerű volt, ezért ezt a pályázatot egyelőre lezárták, a keretét megemelték.

Még az idén munkahelyi képzésre további két pályázati kiírás várható: az egyik az egyszerűsített vállalati képzésekre szól majd közepes és nagyvállalatoknak, a másik a mikro cégek képzését segítené ernyőszervezeteken keresztül. A küldöttgyűlésen Bajnai Gordon kitért a visszatérítendő támogatásokat tartalmazó Jeremie-programra, amelynek keretében mikrohitelezéssel, garanciaeszközökkel, kockázati tőkével támogatnák a kisvállalkozásokat.

(MTI)

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu