Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Őszi programokkal folytatódik a Vidék Kaland
Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége szeptember 23-ig várja a jelentkezőket

Szakmai utakkal folytatódik a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA tavasszal indított programja, a Vidék Kaland. Októberben és novemberben három magyarországi és egy ausztriai tanulmányúton vehetnek részt azok a 18-35 év közötti városi fiatalok, akiket a szervezet a pályázatok alapján kiválaszt. A program célja, hogy személyes példákon mutassa be a városiaknak a mezőgazdaság működését.


Az AGRYA az Európai Bizottság támogatásával indította el a Vidék Kaland programot, melynek első részében a városi ifjak egy hétre bekapcsolódhattak egy fiatal gazda által irányított gazdaság tevékenységébe. A szervezet 30 résztvevőt választott ki, akik között pszichológus, vegyész, szociális munkás, építész, jogász, közgazdász, divatszerkesztő és szociológus is volt. A nyári „kaland" lezárult, augusztus végén az utolsó fiatal is elköszönt fogadó gazdájától. A program nagy sikert aratott, a kezdeményezésről több országos médium is beszámolt, az egyik jelentkezőhöz V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár is ellátogatott. A résztvevők közül sokan tervezik, hogy jövőre visszatérnek vendéglátóikhoz.

A második szakaszban azok az érdeklődők is megismerhetik a vidéki gazdaságok működését, akik eddig azért nem jelentkeztek a programba, mert nem tudták vállalni, hogy egy hétig dolgozzanak valamelyik gazdánál - tudatja a Vidékfejlesztési Minisztérium. A kétnapos szakmai utakat Magyarországon az Észak-alföldi, a Dél-alföldi és a Nyugat-dunántúli régióba szervezi az AGRYA. Minden út során legalább öt, növénytermesztéssel, kertészettel és állattenyésztéssel foglalkozó gazdaságot tekintenek majd meg a fiatalok. November közepén Ausztriába látogatnak a jelentkezők, ahol osztrák mezőgazdasági és vidékfejlesztési példákkal, gyakorlatokkal is megismerkedhetnek.

A programra szeptember 23-ig jelentkezhetnek a vidék és a mezőgazdaság iránt érdeklődő fiatal városiak. Az AGYRA minden útra 16 pályázót választ ki, így összesen 64 fiatal kap lehetőséget a vidék megismerésére. A pályázati felhívás és a jelentkezési lap innen letölthető:

http://www.kormany.hu/download/2/14/50000/videk_kaland_palyazati_felhivas_szakmai

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu