Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kezdődik az Európai Mobilitási Hét eseménysorozata
Közlekedj ÖKOsan! – Cél a fenntartható közlekedést szolgáló intézkedések bevezetésének ösztönzése

Idén is szeptember 16-22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hét (EMH) programjait. Magyarország - akárcsak tavaly - a legjobbak között szerepel a programsorozatban, jelenleg a harmadik helyen áll a nemzetközi összehasonlításban. A tizedik, jubileumi kampány célja, hogy az önkormányzatokat a fenntartható közlekedést szolgáló intézkedések bevezetésére ösztönözze, és a gépkocsin kívüli egyéb közlekedési eszközök használatára hívja fel a figyelmet.


A világszerte közel 1700 települést megmozgató kezdeményezéshez Magyarországról mintegy száz önkormányzat csatlakozik. A jelentkezők között vannak olyan önkormányzatok, amelyek az egész Mobilitási Hetet megrendezik, mások zömében a szeptember 22-i Autómentes Napon szerveznek programokat. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a program nemzeti koordinátoraként arra törekszik, hogy idén akár száznál is több önkormányzat szervezzen programokat a „Közlekedj ÖKOsan!" jelmondat szellemében. Így mind többekhez juthat el az eseménysorozat üzenete: érdemes és helyes a környezetkímélő közlekedési módok, a közösségi közlekedés, a kerékpározás vagy akár a gyaloglás mellett dönteniük.

A közlekedés Európa legtöbb energiát fogyasztó ágazata, amelynek energiafelhasználása folyamatosan növekszik, erősen függ a kimerülőben lévő olajkészletektől. A túlnyomó többségében fosszilis üzemanyaggal működő magántulajdonú gépjárművek számának emelkedése az egyik legnagyobb kihívás a társadalom és gazdaság alacsony fogyasztásúvá, energiatakarékossá alakítása során. Nagyra törő intézkedések egész sorára van szükség ahhoz, hogy 2020-ig megvalósuljanak az Európai Unió úgynevezett 20-20-20 célkitűzései, azaz 20 százalékkal csökkenjen az üvegházhatású gázkibocsátás, 20 százalékkal javuljon az energiahatékonyság, és 20 százalékkal nőjön a megújuló energiaforrások részaránya a teljes energiafelhasználáson belül - olvasható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében.

A szaktárca valamennyi önkormányzatot arra ösztönöz, hogy regisztráljon a hivatalos nemzetközi weboldalon (http://www.mobilityweek.eu/registration/), és küldje vissza aláírva a rendezvény Kartáját (http://emh.kormany.hu/karta) a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részére. A részvétellel kapcsolatos további információkról az érdeklődők a http://emh.kormany.hu/reszveteli-feltetelek menüpontban tájékozódhatnak. A résztvevő települések által szervezett programok szintén megtalálhatók az emh.kormany.hu weboldalon.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az idén is szakmai kommunikációval, promóciós anyagokkal támogatja az önkormányzatok munkáját, de saját programokkal - egyebek mellett Liszt Ferenc Nemzetközi Kerékpártúra, rajz-, fotó- és kreatív pályázat - is népszerűsíti az Európai Mobilitási Hét kezdeményezést.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu