Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Újra lehet pályázni az Európai Bűnmegelőzési Díjra
Önkormányzatok jelentkezését is várja a BM Európai Együttműködési Főosztálya

Az Európai Bűnmegelőzési Hálózat 2011-ben a „Sport, tudomány és művészet szerepe a bűnmegelőzésben a gyermekek és fiatalkorúak körében" témában legjobbnak ítélt bűnmegelőzési gyakorlatot jutalmazza az Európai Bűnmegelőzési Díjjal. A versenyen induló magyarországi projekt kiválasztása céljából a BM Európai Együttműködési Főosztálya október 7-ig várja az önkormányzatok, állami szervek, szakmai és civil szervezetek, gazdasági társaságok jelentkezését.


Az Európai Bűnmegelőzési Hálózat (EUCPN) az Európai Bűnmegelőzési Díjjal (ECPA) minden évben a soros elnökség által meghatározott témában legjobbnak ítélt európai bűnmegelőzési projektet jutalmazza. A díjátadásra ünnepélyes keretek között, a legjobb gyakorlatok nemzetközi konferenciáján, a projektek delegáltjainak és az EUCPN tagjainak részvételével kerül sor, 2011. december 16-án. A győztes program 20 ezer eurós pénzjutalomban részesül.

2011-ben a „Sport, tudomány és művészet szerepe a gyermek- és fiatalkori bűnözés megelőzésében" témába illeszkedő jó gyakorlatok közül kerülhet ki a díjazott. Az eredeti angol nyelvű pályázati felhívás (http://www.eucpn.org/eucp-award/entries.asp?year=2011) alapján idén olyan projektek jelölhetők a díjra, amelyek keretében:

  • olyan tevékenységek valósulnak meg, amelyekkel csökkenthető vagy elkerülhető a fiatalkorúak bűnelkövetővé válásának kockázata;
  • olyan rendszert alakítanak ki, amely lehetővé teszi a fiatalok kreatív készségeinek fejlődését, és alternatívát biztosít a fiatalkori bűnözéssel szemben; valamint
  • oktatást és más hasonló, ehhez kapcsolódó tevékenységeket (például sport, művészet, tudomány) alkalmaznak bűnmegelőzési céllal.

A fenti felsorolás nem kimerítő jellegű, azokon kívül a „Sport, tudomány és művészet szerepe a gyermek- és fiatalkori bűnözés megelőzésében" témába illő bármely program jelölhető.

Minden tagállam egy projektet jelölhet a díjra. A projekt jelöléséről a tagállam EUCPN nemzeti képviselője dönt. A magyar nemzeti jelölt kiválasztása céljából a BM Európai Együttműködési Főosztálya a felhívásnak megfelelő projektek jelentkezését várja 2011. október 7-én 24 óráig.

Jelentkezhetnek például: helyi önkormányzatok, rendőrség, oktatási intézmények, közösségi csoportok, sportegyesületek, ifjúsági szervezetek, gazdasági társaságok, pártfogó felügyelői szolgálatok, SZEM egyesületek, egyházi szervezetek, közlekedési vállalatok, egyéb önkéntesen létrejött szervezetek. (Teljes felsorolás az ECPA angol nyelvű ismertetőjén: http://www.eucpn.org/eucp-award/index.asp.)

Bírálati szempontok az EUCPN által meghatározottak alapján:

  • a projekt a hagyományos bűnözés megelőzésére és/vagy csökkentésére irányul az éves felhívásban megjelölt témán belül,
  • a projekt eredményeiről hatásvizsgálat készült, és a projekt megvalósította legtöbb vagy valamennyi célkitűzését,
  • a projekt a lehetőségekhez mérten innovatív, új módszereket és megközelítéseket alkalmaz,
  • a projekt partnerek együttműködésén alapul,
  • a projekt alkalmas arra, hogy más tagállamokban működő szervezetek/csoportok reprodukálják.

Jelentkezni egy angol és egy magyar nyelven kitöltött adatlap elektronikus elküldésével lehet, legkésőbb 2011. október 7-én 24 óráig. Cím: melinda.gyokos@bm.gov.hu. Az adatlap, illetve a kitöltéséhez szükséges információk és segédanyagok (például a dobogós helyezést elért 2007., 2008. és 2010. évi magyar jelöltek jelentkezési lapjai) itt érhetők el: http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/europai-unios-es-nemzetkozi-helyettes-allamtitkarsag/hirek/felhivas-a-2011-evi-europai-bunmegelozesi-dijra-ecpa-valo-jelentkezesre

További információ a melinda.gyokos@bm.gov.hu e-mail címen kapható.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu