Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Elismerés a kiváló minőségű termékek előállítóinak
November közepéig lehet pályázni Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjra

A minőség iránt elkötelezett agrárgazdasági vállalkozások elismerésének fontosságát hangsúlyozta a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára szeptember 13-án, Budapesten, a Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjat (MAMD) bemutató rendezvénysorozat első állomásán. Az öt helyszínből álló országos rendezvénysorozat célja, hogy a díjat és a pályázati feltételeket megismertesse az érintett vállalkozásokkal.


Bognár Lajos hozzátette: ez a díj hozzájárul a nyertes vállalkozások szakmai és erkölcsi elismerésének növeléséhez, segít a piaci versenyben és a további fejlődésben. Emellett a tapasztalatok is azt mutatják, hogy a fogyasztók egy részének fontos, hogy az adott termék hazai alapanyagból, magyar munkaerővel készüljön.

Piaci viszonyok között hosszú távú, valódi sikerre és fejlődésre csak azok a vállalkozások számíthatnak, amelyek tevékenységük középpontjába a minőséget és a vevők elégedettségét állítják - jelentette ki Bognár Lajos. A vidékfejlesztési tárca helyettes államtitkára arra is felhívta a figyelmet, hogy emellett az emberi és anyagi erőforrások hatékony felhasználása, a legmegfelelőbb technológia alkalmazása is ugyanolyan fontos. A vállalatok piaci pozícióját javítja az is, ha hazai alapanyagokat dolgoznak fel, hiszen ez a munkahelyek megőrzése mellett erősíti a vidék önfenntartó képességét is, amely a kormány egyik legnagyobb feladata.

A Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjat 2006-ban alapította a minisztérium. Az agráriumban működő vállalatok magas színvonalú tevékenységét, sikeres és eredményes termékeit, szolgáltatásait ismerik el a MAMD-dal. Egyben azt a törekvést is díjazza a tárca, hogy az adott mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalat képes a folyamatos szervezeti fejlődésre. A Minőségi Díjat és a pályázati feltételeket a fővárosban és négy vidéki helyszínen mutatja be a Vidékfejlesztési Minisztérium a mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozással foglalkozó vállalkozásoknak. Az első, budapesti állomáson mintegy 50 kis- és középvállalkozás képviselője jelent meg, akik mindannyian a minőségi termékek gyártását tűzték ki célul - adja hírül a kormany.hu.

A Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjra a Vidékfejlesztési Minisztérium szakmai felügyelete alá tartozó valamennyi agrárgazdasági és élelmiszer-feldolgozási területen működő szervezet pályázhat 2011. november 15-ig. A díj odaítéléséről egy 9 tagú bizottság javaslata alapján a vidékfejlesztési miniszter dönt. A bizottság évente legfeljebb 5 új pályázót díjazhat, akik elismerésül oklevelet és emléktáblát kapnak, valamint használhatják a MAMD védjegyet.

A Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjról bővebb információ itt olvasható: http://www.kormany.hu/hu/videkfejlesztesi-miniszterium/elelmiszerlanc-felugyeletert-es-agrar-szakigazgatasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/palyazatok-dijak

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu