Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Újabb fordulat várható a guberálók elleni harcban
Az FKF Zrt. átalakítaná a jelenlegi lomtalanítási rendszert

A budapesti lomtalanítási rendszer átalakítását tervezi a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. Klug Lajos, a társaság vezérigazgatója szeptember 6-án arról tájékoztatta az MTI-t, hogy nem térségenként egyszerre, hanem a lakók megrendelései alapján lenne lomtalanítás a fővárosban. Ezt kérhetné társasház vagy több családi ház is, a lakosságnak pedig a társaság szándékai szerint nem kerülne külön pénzébe.


A vezérigazgató indoklása szerint „az alapelv a rend megteremtése - csatlakozva Tarlós István főpolgármester programjához -, hogy a lomtalanítás ne tükrözzön hadiállapotokat". Kifejtette: az utóbbi években tapasztalható, hogy vannak, akik a lomtalanításokból élnek, ami „iparággá nőtte ki magát"; közegészségügyileg elfogadhatatlan, hogy az adott helyeken, az utcákon élnek napokig, ott főznek és végzik szükségleteiket. A vezérigazgató az átalakításra példaként a bécsi mintát említette: az ottani közszolgáltató cég a lakosság kérésére konténereket és megfelelő szállítóeszközöket biztosít egy adott időpontban, így „nincs guberálási lehetőség".

Az FKF vezetője elmondta: többféle módon próbálták felvenni a harcot ez ellen Budapesten is; a lomtalanítás időpontjáról például csak úgy tájékoztatnak, ha valaki az ügyfélszámát megadva érdeklődik, a lakók pedig csak másfél-két héttel korábban kapnak hírlevelet. Hozzátette: ennél hatékonyabb módszer nem volt, de ez sem hozta meg a várt eredményt, a „gyűjtögetők" hamarabb értesülnek az időpontról, mint a lakók. Klug Lajos arról is beszámolt, hogy a lakók közül sokan nem figyelnek a hírlevél tartalmára, a feleslegessé vált holmikat gyakran egy héttel korábban is kiteszik az utcára.

Mint mondta, a változtatás „nem megy varázsütésre", a Fővárosi Közgyűlésnek rendeletet kell módosítania, és a lakossággal is meg kell ismertetni a részleteket. A vezérigazgató jelezte, hogy a leendő hulladékgazdálkodási törvény kapcsán a kormány is foglalkozik a kérdéssel, és hasonló megoldásokban gondolkozik.

Jelenleg évente egyszer van lomtalanítás a főváros körzetekre osztott kerületeiben, ennek költsége benne van a társasházak által fizetett hulladékkezelési díjban - ismerteti a budapest.hu.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu