Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Meghirdették a Gyermekbarát település pályázatot
Az EMMI és az UNICEF díját három település kaphatja meg

Gyermekbarát település díjat hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága és az UNICEF Magyar Bizottság Alapítványa. A közös programra olyan önkormányzatok jelentkezését várják, amelyek a fiatalokat bevonják az őket érintő helyi döntésekbe – jelentette be Novák Katalin, az EMMI államtitkára és Danks Emese, az alapítvány ügyvezető igazgatója 2015. április 27-én, Budapesten.


Novák Katalin azt mondta: kormányzati és önkormányzati szinten is fontosnak tartják, hogy a mindennapi döntésekben kiemelten érvényesüljenek a gyermekek szempontjai és jogai, ugyanakkor beszéljenek a kötelezettségeikről is.

Az első alkalommal kiírt pályázaton az a három település kaphatja meg a díjat, amelyek mindennapi döntéseikben és egy konkrét programban érvényesítik a fiatalok szempontjait. Közölte, ebben az UNICEF-et a kormány kiemelt partnerének tekinti, ezért is hirdetik meg együtt a pályázatot.

Emlékeztetett arra is, korábban döntés született arról, hogy az UNICEF szolgáltató központja Budapestre költözik, ami egyben több száz munkahelyet is jelent a fővárosban.

A kormány 150 ezer amerikai dollárt (mintegy 42 millió forintot) biztosít az UNICEF programjainak megvalósítására; ebből a keretből fizetik majd ki a gyermekbarát települési pályázatra szánt 6 millió forintot is – közölte.

A három nyertes település az elismerő cím viselésének lehetőségén túl két-kétmillió forintot kap gyermekbarát programjának megvalósítására.

Danks Emese emlékeztetett arra, hogy az UNICEF a gyermekbarát városok programját 1996-ban indította el a világ több országában, és Magyarországon most hirdetik meg először. Az UNICEF korábbi tájékoztató programjait felidézve azt hangoztatta, a gyerekeknek előbb meg kell ismerniük a jogaikat, hogy élni is tudjanak velük.

Közölte: a mostani pályázatra – július 15-éig – olyan önkormányzatok jelentkezését várják egyebek mellett, amelyek már biztosítják a fiatalok részvételét a helyi döntéshozatalban.

Danks Emese elmondta azt is, hogy a gyermekbarát település pályázat mellett meghirdetik a gyermeknagykövet-pályázatot is, amelyre azok a 14-18 év közötti fiatalok pályázhatnak, akiknek véleményük van arról, milyen gyermekbarát településen szeretnének élni.

Az alapítvány ügyvezető igazgatója közölte, céljuk az, hogy a fiatalok már a gyermekbarát települési díj odaítélésénél is részt vehessenek a döntéshozatalban, a szakértő testület munkájában.

A nyertes települések az elismerő címet szeptember 20-án, a Gyermekek Világnapján vehetik át. A cím adományozását évente felülvizsgálják.

A pályázati kiírás az itt érhető el.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu