Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 23.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Sörárium nyílik a szolnoki Városháza pincéjében
Az 500 milliós interaktív múzeumban sörtörténeti kiállítás és hangulatszoba is várja majd az érdeklődőket

A tervek szerint a nyár végén, ősz elején a szolnoki polgármesteri hivatal alatt megnyitja kapuit a Sörárium, hiszen jó ütemben haladnak a kivitelezési munkálatok. Az interaktív múzeum Európai Uniós támogatásból épül – írja az Új Néplap. A mintegy 500 millió forintos projekt nem titkolt célja, hogy izgalmas gasztronómiai elemmel bővítse Szolnok főterét, ezzel is növelve a városközpont vonzerejét.


Kialakításakor, valaha tüzelőtárolásra tervezték a Városháza pincéjét. Fa és szén állt a különböző helyiségekben. Erre azonban már az égvilágon semmi nem emlékeztet, hiszen gőzerővel folynak – az ütemterveknek megfelelően – a Sörárium kivitelezési munkálatai. A pince bizonyos szakaszai a kivitelezés kezdetén szinte járhatatlanok voltak, óriási mennyiségű földet kellett kitermelni belőlük, mielőtt az érdemi munka egyáltalán elkezdődhetett volna ott. Vízbetöréseket is orvosolniuk kellett a szakembereknek, s több helyen a szerkezetet is javították. Az 1200 négyzetméteres pincéből összesen mintegy 1500 köbméternyi földet termeltek ki, tették mindezt kézi erővel.

„Csak ezt követően indulhatott meg a szigetelés, ami szerintem jól sikerült, mert nagyon rövid idő alatt ki tudtuk szárítani a falakat” – mutatta az újságíróknak a helyszínen Kállai Ferenc, a kivitelező cég, a Böjtös Bau műszaki vezetője. „Jelenleg már a vakolások, gépészeti szerelések zajlanak, úgyhogy gyakorlatilag a befejező munkákhoz közelítünk, illetve az udvaron végzünk egyéb gépészeti munkákat, mint például átemelő aknák építését, valamint a lift és maga az udvar helyrehozatalát.” A munkálatok – a tervek szerint – még nagyjából 2-3 hónapig tartanak.

„Az építészeti elemek befejezése nem azt jelenti, hogy a beruházás teljes egészében elkészül” – tette hozzá Fejér Andor alpolgármester. „Ezt követően jön a kiállítóterek berendezése, a sörfőzési technológia beszerelése illetve a konyhai rész felszerelése, ennek a próbaüzeme, tehát még komoly betanítás, beüzemelési időszak következik. Mindez azt jelenti, hogy az érdeklődők nyár végén - ősz elején vehetik birtokba a Söráriumot. A város új nevezetessége gasztrokulturális élményt nyújt, és egyben turisztikai látványosság is lesz – mondta Fejér Andor alpolgármester.

A száz százalékban Európai Uniós forrásból finanszírozott projekt nem titkolt célja, hogy izgalmas gasztronómiai elemmel bővítse Szolnok főterét, ezzel is növelve a városközpont vonzerejét. Az interaktív múzeumban a család minden tagjának biztosítanak majd szórakozási lehetőséget. Kialakítanak külön egy gyermekrészleget, ahol a környezettudatos életmódra nevelik őket. Lesz sörtörténeti kiállítás és hangulatszoba, de a sörkészítés elengedhetetlen eszközeit és a főzés folyamatát is bemutatják. A projekt gazdája, a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. mintegy 500 millió forintos európai uniós támogatásból hozza létre a Söráriumot.

Forrás: Új Néplap / szoljon.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu