Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Együttműködés a lovas hagyományok ápolásáért
A MÖSZ és a Lovashow Kft. megállapodást kötött a Nemzeti Vágta sikeres lebonyolítása érdekében
A Nemzeti Vágtán való együttműködés érdekében kötött megállapodást a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a rendezvényt szervező Lovashow Kft. Az egyezményt Gémesi György, a MÖSZ elnöke és Lázár Vilmos, a Vágta elnöke írták alá, az idén 4. alkalommal életre hívott Nemzeti Vágta előfutamainak sorsolása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón, szeptember 6-án, Budapesten, a Hadtörténeti Intézet dísztermében.

Az idén negyedik alkalommal, ám mostantól új vezetéssel, a Nemzeti Lovas Programmal összhangban megrendezett Nemzeti Vágta fővárosunk egyik legizgalmasabb kulturális, hagyományőrző rendezvénye. Célját - ami egyebek mellett a lovas hagyományok ápolása, népszerűsítése, a települések részére bemutatkozási lehetőség biztosítása, a turizmus fejlesztése, a magyar élelmiszer és kézműves termékek bemutatása, a vidék és a főváros közötti kommunikáció elősegítése, s Magyarország lovas hagyományainak a nagyvilágba való eljuttatása - sikerült elérnie, hiszen mindezidáig 197 település nevezett a versenyre és több versenypálya épült az előfutamok lebonyolítására.

A szeptember 14-18. között, a budapesti Hősök terén rendezendő Nemzeti Vágtát 15 hazai elővágta előzte meg, továbbá - idén először - Székely Vágtát is tartottak Sepsiszentgyörgyön, ahol a határon túli magyar települések lovasai mérhették össze ügyességüket. Az előfutamokban 72 település lovasa indul, s közülük kerül majd ki az a versenyző, aki az 1848-as huszárszablyát és vele az ötmilliós fődíjat elviheti.

A versenyeket idén is számos színes program - többek között kocsitoló-, és díjugrató verseny, akadályvágta, történelmi lovas gála, jótékonysági sztárfutam - kíséri, de hazánk tájegységeinek tradicionális ételeivel, valamint kézműves és népművészeti remekeivel is megismerkedhetnek a rendezvényre látogatók.  

A MÖSZ és a Lovashow Kft. a most megkötött együttműködési megállapodás keretében vállalják, hogy tevékenységüket összehangolják, és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a rendezvény sikeres legyen, és megfeleljen a célkitűzéseknek és vele szemben támasztott elvárásoknak. A MÖSZ ennek szellemében népszerűsíti, és tagjai között propagálja a rendezvényt, míg a Lovashow Kft. a MÖSZ által nevezett települések részére a Nemzeti Vágta budapesti eseményén kiemelt megjelenést biztosít.

A Nemzeti Vágta programja és az eseményről bővebb információ a http://www.vagta.hu/ weboldalon található.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu