Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. december 1.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Konferencia és City Expo az élhető településekért
A 2013 utáni fennmaradás csak belső energiaforrások generálásával képzelhető el
Por, kosz, nincstelenség, lehullott vakolatú házak sora, s este már a félelemtől kihalt utcák. Elmagányosodó emberek, elöregedő tanyák, elhagyott falvak. Ilyen helyen senki sem szeretne élni. Hogy miként lehet másként? Erre a kérdésre keresik a választ az idén szeptember 29-én és 30-án, Budapesten, a VAM Design Centerben rendezendő Élhetőbb városokért, falvakért Konferencián, melynek kísérőrendezvénye a City Expo. Fővédnök: Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

Utóbbi időben egyre több és több cikk jelenik meg arról, hogy ennek és ennek az önkormányzatnak ennyi és még ennyi az adósságállománya, ez és ez az önkormányzat a csőd szélére kerül. S mindezek mellett már készülni kellene arra, hogy 2013-tól drasztikusan csökkenni fog EU-s szinten is a településfejlesztésre adandó támogatások mértéke.

A belső energiaforrások generálása, megszervezése létfeltétele a 2013-as utáni a létnek. Nem mindegy, hogy mikor lépünk. A fent említett belső energiaforrások feltérképezése, számbavétele és összekapcsolása megoldásként működhet. Ha időben történik!

A magáncégek és a helyi közösségek, önkormányzatok hatékony, eredményorientált párbeszéd nyertese maga a választópolgár, a falu, a kistelepülés, a kisváros, a megyeszékhely, a főváros lakosa. Az a személy, aki a cégnél dolgozik, vagy aki megválasztja adott politikai ciklus polgármesterét. A Konferencia és a City Expo egyfajta hídszerepet szeretne betölteni a magán és a helyi közösségek között. Hisz együtt könnyebb! S nem mindegy, hogy hol és hogyan élünk.

A rendezvényre a szervezők egyrészt olyan cégeket, szervezeteket várnak, amelyek szolgáltatásukkal a város, falu, település megfelelő életminőségét biztosítják, ha lehet a terület, településfejlesztéshez hozzájárulnak, azonban nap, mint nap nem tudnak a témában érdekeltekkel közvetlen kapcsolatot folytatni, vagy éppen a meglévő kapcsolatot szeretnék továbbfejleszteni. Akár kicsik, akár nagyok egy település életében mindannyian meghatározóak.

Másrészt azokat a helyi közigazgatási, önkormányzati szervezeteket, akik szeretnék bemutatni eredményeiket, partnereket keresnek a továbbfejlődéshez. Egyszóval mindazokat, akik nyitottak az új ismeretekre, s tenni szeretnének településük jólétéért. Azokat, akik úgy gondolják, hogy saját környezetük, közösségük jövője nem kizárólag másoktól függ...

Programelőzetes: http://www.fenntarthatokozossegek.eu/aktualis/alom-luxus-kivitelben-programelozetes-az-elhetobb-varosokert-elso-naprol/5656/

Regisztráció: http://www.fenntarthatokozossegek.eu/regisztracio-belepo/

Egyéb részletek: http://www.fenntarthatokozossegek.eu/city-expo/

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu